Яжте евтини кюфтета, но поне едно правителство направете

https://www.24plovdiv.bg/mnenia/article/13178530 www.24chasa.bg
Пленарната зала на народното събрание. СНИМКА: "24 ЧАСА"

Ако е вярно, че прословутото депутатско кюфте, обрасло с митове и легенди за последните 30 г., е станало по-скъпо от министерското, това означава само едно: има нещо гнило в Дания. Защото е известно, че кюфтето не расте по жълтите павета, а цената му е въпрос на доставка и пазарни правила. Които (само понякога) излизат от релсите в полза на депутата или министъра.

И макар да е нещо съвсем обичайно народът да е вперил поглед в чинията на елита, във времена на кризи цената на депутатското кюфте привлича особено много вниманието. Но проблемът не е толкова във факта, че депутатският стол предлага хубави екстри. Проблемът в крайна сметка е в онова, което вършат (или не могат да свършат) народните представители.

Например тяхна особено важна задача е да направят правителство. Редовно, пък било и с много кусури. Два месеца след изборите избирателят е обръгнал - готов е да приеме всякакви модели, формули и коалиции, стига да има редовен кабинет. А след него и бюджет. Та затова ще прости и евтините кюфтета, и ниските цени във ведомствения стол на Министерския съвет. Да си ядат евтините кюфтета, стига само едно правителство да гласуват.

Още по темата прочетете тук.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

  • Министерствата трябва да предложат мерки за понижаване на цените

    Как цените ще тръгнат надолу предизборно

    През юни в Турция ще има избори, които президентът Ердоган, естествено, иска отново да спечели. И от месеци насам там се вдига голяма пушилка, че цените на основни стоки щели да бъдат намалени, защото правителството поискало това от едрите търговци. Дори 13 големи фирми бяха глобени с 47 млн. долара
  • Полиция СНИМКА: Pixabay

    Кому се усмихват малолетните богини?

    Защо момичета крадат, за да си купят модерен смартфон Разбира се, че перефразирам Христо Смирненски. И по смисъл го перефразирам. Но не съвсем. Децата са най-голямата ценност на едно общество, защото са неговото бъдеще. В тях вграждаме идеите и идеалите си за собствения и за живота на всинца ни. Идеалите обаче имат странното свойство да се