Георги Гергов пред "24 часа": Не жилища, курник няма да построя в панаира!

https://www.24plovdiv.bg/mnenia/article/13146383 www.24chasa.bg
Георги Гергов

- Всъщност аз спасих изложението, платих 32 млн. лева дългове с лични пари, казва той


- На гърба ми поне четирима-петима души станаха депутати, твърди бизнесменът 

Минути, след като Георги Гергов придоби пълния контрол над "Международен панаир Пловдив", "24 часа го потърси за коментар. По-рано от парламентарната трибуна градският лидер на БСП и депутат Иван Петков заяви, че "алчността на един олигарх е на път да бъде материализирана". А пловдивчани изразиха опасения на днешната сесия, че след като придобие контрола, той ще застрои с жилищни кооперации огромния имот от 360 декара и ще разпродаде апартаментите.

- Г-н Гергов, акциите на Варна вече са при вас. Какво става оттук нататък? На общинската сесия се чуха опасения, че ще застроите панаира с жилищни кооперации и ще се превърне в един квартал?

- Курник няма да направя, камо ли да застроя панаира. Всъщност аз спасих панаира и сега бера плодовете на това, че съм вложил средства, за да го има.

- Тоест, изложенията ще си останат?

- Никакви планове нямам да го застроявам. Правят си политически кампании на мой гръб. Те нямат понятие какво съм свършил през тези години, за да го запазя този панаир. 16 години съм в него и не съм нарушил по никакъв начин ангажимента Пловдив да има панаир.

- Какво става всъщност с него сега?

- Панаирите в цяла Европа са в криза. Но аз съм оптимист, че ще има панаирна дейност. Всичко останало са клишета и политически пушилки. На гърба на Георги Гергов поне четирима-петима души станаха депутати. Като почне кампания, а напоследък непрекъснато има избори, и повтарят: "Гергов, Гергов". Добре, аз приемам да съм черната овца, но нека кажат кое не е поддържано в панаира.

- Така или иначе вече имате пълен контрол над панаира. Досега другите акционери пречеха ли ви?

- Не са ми пречили, но не са ми и помагали. Платил съм 32 млн. лева на панаира с мои лични пари. Те говорят, че Гергов е откраднал панаира. Но преди Пловдив и общината не са притежавали и 1% от панаира. Аз съм този, който вкара общината в международния изложбен център. Какво да коментирам повече? Следвам закона. Плюха ме, заливаха ме с помия, но законът си е закон. И в този момент вместо Пловдив да застане зад мен, защото хората виждат какво става в панаира, ме атакуват. Вкараха 20 души на сесията днес да приказват глупости. Съветниците не искат да приемат устройствения план на града, какво вършат всъщност? На гърба на целия град правят политика, за да ги изберат отново.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

  • Само в "24 часа" на 6 декември - Рюте, Рюте, и ти ли, Бруте - анализ на Росен Петров

    Само в "24 часа" на 6 декември - Рюте, Рюте, и ти ли, Бруте - анализ на Росен Петров

    Само в 24 часа на 6 декември четете: Професор Габровски губи с премиерския ход само своя Никулден - какво си пожела зам.-шефът на "Пирогов" (визионерски) преди години: Сила, за да остана оптимист, и късмет, за да се окажа поне малко прав в този избор Рюте, Рюте, и ти ли, Бруте - анализ на историка Росен Петров За празника на Бургас 24 специални
  • Шенген
Снимка: Архив

    Ветото на Нидерландия трябва да събуди част от политиците ни

    Ветото на Нидерландия би следвало да събуди част от политическия ни елит от сладкия сън, че някой някъде в стратегическите ни съюзи мисли за България. Че справедливостта е основен пътеводител на колективния орган на ЕС - Европейския съвет. Колко пъти съм чувал, под една или друга форма, изказаната със задоволство констатация