Бай ви Ганьо и Илон Мъск

https://www.24plovdiv.bg/mnenia/article/13145944 www.24chasa.bg
Илон Мъск.
 • Какво би казал героят на Алеко след вестта, че най-богатият на планетата може да дойде в България
 • С благодарност към изключителното творчество на Алеко Константинов, който описа народопсихологията ни по удивителен начин и може би би се зарадвал на народните вълнения около евентуалното посещение на Илон Мъск.

  Чуйте сега да ви разправям, туй американският чиляк с много пари Илон Мъск ще ми идва на гости.

  Значи, чета тук разни министърчета го били канили да идва в Белоградчишко и той пък се бил и съгласил. Това са тинтири-минтири. Бошлаф. Бай ви Ганьо свърши цялата работа, щото аз келепир смятам да завъртя с тоз момчурляк, иначе за чий ни е тука.

  Аз и цяла програма съм му направил, ама за това после. Първо, няма да ходи в никакъв Белоградчик, щото какво прави там? Да гледа някакъв камъняк. Камъни и в Америка си имат. Скалистите планини къде са, а? Скали там бол. Бай ви Ганьо не е прост. Това да дойде това тарикат момче у нас и да го заведете в тез белоградчишки вдън гори тилилейски е такваз простотия, че нямам думи. Ний трябва да му покажем нещо друго, дето

  така да го шашардиса, че да си развърже кесията

  за нас, представителите на тоз отруден, но храбър народ.

  Затова, като чух за случая, взех нещата в ръце и му пратих едно писъмце. Пратих го през на девер ми Петко зълвин син, който там в Америката е монтьорче и блъска в Мъсковите заводи за колите на ток, пък докато се блъскал, облъскал така сексуално и една харна мома, която пък сестра ѝ била леля на Илончо на секретарката, та тъй лека-полека се свързахме.

  Прочее бай ви Ганя по принцип има връзки, аз що свят съм изръшкал -това Браила, това Букурещ, това Турну Мъгуреле, знам я геополитиката. Значи в тез работи световни е най-добре теманета да правиш. Санким, знам ги аз чужденците. Ако идеш във Вашингтона, пък кажи две думи: “Тоз чиляк

  бай ви Байдън харен човек ми изглежда,

  ама и Тръмп по-долу не пада. Вие Америка сте голяма работа, хубави пари имате, това любимият цвят е доларово зелено, щото крушата и тя зелена, ама отвътре сладка, та сладка.”

  Един вид - подмажи се, кажи там пет приказки

  - евроатлантизъм туй, евроатлантизъм онуй...,

  и хората ще те оценят.

  Пък ако наминеш през Русията, и там едно темане направи, ама сега така по-скришно, че нали голяма тупурдия има, ама им кажи: “Ний помним Освобождението. Ний хляб сме яли от вас 45 години. Ний сме си братя, сега санким, мурабе има, санкции-манкции, туй-онуй, ама то нещата се въртят, ще се нагодят, и пак ще сме си - здравствуйте братушки.”

  Тъй се прави голяма политика. За тая работа здрав кръст трябва, та да се понаведеш,

  и задник държелив,

  та да издържиш, щото като си наведен на запад, задникът ти обърнат на изток, реципрочно същото и в обратна посока. Срам не срам, това е истината. “Реал политик”, дето викаше бай Бисмарк.

  Но да се върнем на това сербез момче Илончо. Значи, разбрахме се, пролетес да доди, щото зимъска що да чини тука. Студ, мраз, сняг, лед. Да не вземе да се лъзне някъде, та да станем за смях. Както се пее “Вънка вие вук, тате маа пръжки с лук.” Но пролетес Илончо е тука на сто процента и поиска да го водя да види парламента. Не ще Белоградчик, иска в парламента. Много бил слушал в Америка за нашето Народно собрание, таквоз чудо по света нямало, искал на живо да го види.

  Не ще ни скали да гледа, ни пещери, това не му било интересно, искал да види пренията в парламента на живо. Даже ми дрънна директно по туитър ли, вайбър, райбер ли беше и ми вика: “Г-н Балкански, следя редовно вашето собрание и таквъз език, таквъз исказ, таквиз мурафети нийде не съм видял. Нашето американското собрание ошав да яде пред вашето.”

  Поразприказвахме се, много си допаднахме, щото го питам: “Ти, бай Мъск, сега к'ъв си- републиканец или демократ, много си шавлив нещо...”, а той, хитрецът му ниеден, ми вика: “Демократ по душа, републиканец по убеждения”.

  Демек да ви го обясня това нещо, той си е кат мен.

  С либералите - либерал. С консерваторите - консерва

  С който е на власт, ние сме си пас. Тъй че Илончо ша идва при мен на гости. Уредено е. Кротнете се, да не развалим работата.

  Право ви казвам, гръм да ме убий, ако лъготя. Ей, какво става, бре... Нещо трещи, ама не е за мен. Комшията нещо треска с теслата.

  Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

  • Само в "24 часа" на 6 декември - Рюте, Рюте, и ти ли, Бруте - анализ на Росен Петров

   Само в "24 часа" на 6 декември - Рюте, Рюте, и ти ли, Бруте - анализ на Росен Петров

   Само в 24 часа на 6 декември четете: Професор Габровски губи с премиерския ход само своя Никулден - какво си пожела зам.-шефът на "Пирогов" (визионерски) преди години: Сила, за да остана оптимист, и късмет, за да се окажа поне малко прав в този избор Рюте, Рюте, и ти ли, Бруте - анализ на историка Росен Петров За празника на Бургас 24 специални
  • Шенген
Снимка: Архив

   Ветото на Нидерландия трябва да събуди част от политиците ни

   Ветото на Нидерландия би следвало да събуди част от политическия ни елит от сладкия сън, че някой някъде в стратегическите ни съюзи мисли за България. Че справедливостта е основен пътеводител на колективния орган на ЕС - Европейския съвет. Колко пъти съм чувал, под една или друга форма, изказаната със задоволство констатация