Публицист: Проучване сочи - 44% от македонците смятат, че врагът са българите

https://www.24plovdiv.bg/mnenia/article/12682901 www.24chasa.bg

Според него в РСМ има омраза към нас, но няма решения

Според социологическо проучване 44% от македонците смятат, че врагът са българите, а 28% смятат, че няма да влязат в ЕС. Най-непопулярният политик е Пендаровски, най-популярният - Вучич. Това коментира публицистът Тони Николов за "Офанзива" по NOVA NEWS.

Според него e нужна устойчива национална политика по отношение на РСМ. "Винаги трябва да помним две неща - коя е по-зрялата, по-голямата държава? Тя трябва да направи първата стъпка. За стабилизиране на ситуацията са направили много Явор Гърдев и Теодосий Спасов. В България никой не смята македонците за свои врагове, винаги сме протягали ръка. Това е политика на разумното съзнание", подчерта Николов.

По думите му миналото е хвърлило непрозрачна завеса за македонците и най-лошото е, че младите живеят в съвършено друг свят. "Любо Георгиевски ми е споделял, че са ги вдигали в казармата всяка нощ със заплахата "българите идват". Така те са живели десетилетия с това съзнание. В РСМ има омраза към нас, но не виждам решения", заяви той.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

  • Ловчанският митрополит Гавриил

    Ловчанският митрополит Гавриил: В светата литургия няма молитва за война, а за мир

    Уважаема редакция на вестник “24 часа”, Известяваме ви, че във в. “24 часа” от 7 декември 2022 г. на първа страница на вестника има две снимки с текст “Волоколамският митрополит и външен министър на Московската патриаршия Антоний (вдясно на лявата снимка) отслужи заедно с нашия митрополит Герасим литургия в Руската черква за успех на Русия в