Не война в Украйна, а преговори и мир!

https://www.24plovdiv.bg/mnenia/article/12677324 www.24chasa.bg
Братоубийствената война в Украйна продължава

Всеки ден в Украйна загиват стотици млади и в силата си мъже. Загиват жени и деца. Разрушават се жилища, инфраструктура, рухват паметници на културата. Защо? Каквато и да е причината, тя не може да оправдае гибелта на хора.

Жертването на живот е оправдано, само когато така се премахва заплахата за живота, защото животът на всеки човек е реалност, по-ценна от всякаква идея или представа. Идеите и представите са създадени със слово в наратива. Те със слово трябва да се променят. Спират огъня и преговарят! Няма да е лесно, но ще говорят. Ще променят наратив, в името на който сега се избиват.

Двадесет и първи век сме. Разбирането на смисъла на живота и ценността на индивида е различно от доминиращите представи в предишните времена. Дори от ХХ век! Технологията променя, макар и не всичко.

Затова днес не само младите не се вдъхновяват от мисълта да се бият и умират за кауза. По-будните живеят за някаква кауза, другите се посвещават да изживеят радостите на даденото им от съдбата време! Всеки сам избира. Това не е знак на историческа обреченост, а етап в развитието на културата.

Преговори! Мир!

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

  • През 2011 г. ЕП прие законодателна резолюция, в която отчете, че България и Румъния са готови да бъдат приети в Шенген 
СНИМКА: Архив

    За първи път България е отделена от Румъния по пътя към Шенген

    За първи път България е отделена от Румъния. България и Румъния заедно бяха приети в НАТО и в ЕС. През всички години при покриване на пълноправното членство независимо от различния напредък за оценка на ЕК, ние не бяхме разделени от Румъния по пътя ни към шенгенското пространство. Ако прочетем внимателно мониторинговия доклад от есента на 2012 г