А откъде си намират дрога дрогираните шофьори?!

https://www.24plovdiv.bg/mnenia/article/12621064 www.24chasa.bg
СНИМКА: Pixabay

Всеки ден със законна гордост от МВР съобщават колко проверки са извършили пътните полицаи и колко дрогирани шофьори са заловили. Ето, само днес отчитат 27 хванати дрогирани от 9527 проверени.

Усърдните всекидневни проверки, започнали след като надрусан криминален тип уби две момичета на бул. "Черни връх" в София, са похвални. Дано стреснат безсъвестните и те да не се качват в колата, след като са се дрогирали. 

Само че всеки разумен българин очаква МВР да се засили и в още нещо - да пресече каналите за дрога. Защото тези надрусани шофьори си купуват отнякъде онова, с което се друсат, нали? 

За разлика от алкохола дрогата е забранена за продажба  у нас. Лежерното съобщаване на дрогираните редом с пияните не е нищо друго, освен признание за краха на държавата и на нейните правоохранителни органи.

Така че нека в МВР да се размърдат, за да си вършат всичката работа. А ще убедят българите, че наистина най-после са се размърдали, ако всеки ден пускат информация и колко дилъри са арестували.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

  • Пленарната зала на народното събрание. СНИМКА: "24 ЧАСА"

    Яжте евтини кюфтета, но поне едно правителство направете

    Ако е вярно, че прословутото депутатско кюфте, обрасло с митове и легенди за последните 30 г., е станало по-скъпо от министерското, това означава само едно: има нещо гнило в Дания. Защото е известно, че кюфтето не расте по жълтите павета, а цената му е въпрос на доставка и пазарни правила. Които (само понякога) излизат от релсите в полза на
  • ГЕРБ-СДС влизат на консултации при президента Радев Кадър: Facebook/ NOVA NEWS

    Реалистичен вариант е ГЕРБ да направят кабинет с ДБ

    Най-вероятната посока обаче е избори през март, смята политологът Вариантът за кабинет изглежда далече, толкова колкото бе и след изборите на 2 октомври. През тези два месеца уж имаше новини, обрати и драми, но и те помогнаха за несъставяне на правителство. Разделителните линии остават същите, напрежението между партиите е валидно и днес