COVID-19 прибави 1% към смъртността в България

https://www.24plovdiv.bg/mnenia/article/12602595 www.24chasa.bg
Ковид-19 СНИМКА: Pixabay

Криза като днешната има през 1665 г., когато чумата избива по-голямата част от населението

Хора, които искат да работят - липсата им е основният проблем

Няма хора, които МОГАТ да работят, защото раждаемостта падна (дори и в Китай), а смъртността се качва (дори и в САЩ). Само в България покрай Covid-19 почина 1% от населението ни в повече от обичайното!

Няма хора, които ЖЕЛАЯТ да работят: млади не започват работа; възрастни, които преди искаха да работят след пенсия, сега се пенсионират по-рано. Не желаят заради ниски доходи и инфлация, която ги изяжда, заради риска от инфекции на работното място, заради липса на перспективи и често неадекватно ръководството.
??Най-голяма е липсата на хора за първа линия, защото всички клиенти или пациенти им приписват недостатъците на системата лично върху тях. Плюс най-големият риск за зарази!

Това не е кризата от 2008-2009 г. с недвижимостите и няма да се реши по същия начин. Това не е кризата от 2000 г. с компютрите и няма да се реши по същия начин. Криза като настоящата е имало около 1665 година, когато чумата избива голяма част от населението. Тогава цената на труда на малцината оживяли крепостни селяни рязко се повишила и те повече не желаели да работят за господарите си. Така се родил капитализма, даващ по-добро заплащане на работещите спрямо феодализма.

(От фейсбук)

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

  • СНИМКА: Pixabay

    А откъде си намират дрога дрогираните шофьори?!

    Всеки ден със законна гордост от МВР съобщават колко проверки са извършили пътните полицаи и колко дрогирани шофьори са заловили. Ето, само днес отчитат 27 хванати дрогирани от 9527 проверени. Усърдните всекидневни проверки, започнали след като надрусан криминален тип уби две момичета на бул. "Черни връх" в София, са похвални