6 сцени от пиесата "Няма газ"

https://www.24plovdiv.bg/mnenia/article/12323123 www.24chasa.bg
Кран за природен газ СНИМКА: Снимка: Йордан Симеонов

Започнах да се забавлявам вече с пиесата
“Няма газ”.
Първата сцена започна с … няма газ.

След бурно освиркване от публиката, във втората сцена се оказва, че има газ, но с огромен недостатък - американски е. (какъв да е…)

Третата сцена е развитие на фабулата с американския газ. Ноторно известният факт, че няма как огромна световна компания да прави отсрочка на малък потребител за своята оферта при невиждано търсене - се представя като задълбочено проучване, за което е нужно отлагане на срока за потвърждение. В задълбоченото проучване се включва и смяната на шефа на Булгаргаз, за да не би случайно проучването да се побере в срока.

Четвъртата сцена е да информира публиката, че изненадващо американците са сурови и не искат да дават отсрочка.

Ето виждате ли “много искахме, но нямаме желание”.

Но пък ще преговаряме с всички други ( но не и с американци) и едва - само ако се наложи - с Газпром.

В петата сцена се оказва, че всички други са азерите, които вече няма как да си увеличат доставките и …турците, които не произвеждат газ, но пък имат терминали. Упс, със същите турци се сещаме да водим разговор за терминали ден преди да изтече офертата на американците - които искат терминали. А в първа сцена нямаше газ, защото офертата на американците е само при наличие на терминали. Не е известно какво е правило министерството две седмици - освен да чака да изтече офертата.

В шеста сцена очаквайте - “положихме всички усилия - но без Газпром не можем и ще направим всичко, което поискат.”

Епилог - щастлив край, газ все пак има.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

  • "24 часа" на 30 септември - "Тренд": ГЕРБ с 9% пред "Промяната", 6+2 партии влизат

    "24 часа" на 30 септември - "Тренд": ГЕРБ с 9% пред "Промяната", 6+2 партии влизат

    Само в "24 часа" днес - 19 страници политически интервюта, сценарии и прогнози от умни хора  Финалното представително проучване преди неделя. “Възраждане” натежава. Възможни размествания Даниел Вълчев вижда програмен кабинет за 6 месеца - изход двама скарани да свършат нещо Безлов изчисли в проценти - каква власт след вота Поръчваш нова кола на
  • Иван Нейков: По-добре някаква корекция на пенсиите, отколкото нищо да не се прави

    Иван Нейков: По-добре някаква корекция на пенсиите, отколкото нищо да не се прави

    Пенсиите е една от големите теми за четвърти път през тази предизборна година и половина. В предизборна кампания. Една от основните теми са доходите на пенсионерите. Този път има и интересно съвпадение - ден преди парламентарния вот тази неделя влиза в сила 3-ото за годината увеличение на пенсиите. Достатъчно ли е то, това ли бе правилният подход