Алексей Пампоров: Българинът вече до последно обмисля за кого да гласува

https://www.24plovdiv.bg/mnenia/article/12322748 www.24chasa.bg
Избирател пуска разписката от машината за гласуване в изборната урна СНИМКА: ЙОРДАН СИМЕОНОВ

"Политиците трябва да си дадат сметка, че предизборните кампании имат огромно значение". Това коментира в интервю за предаването "Преди всички" на програма "Хоризонт" на БНР доц. Алексей Пампоров от Института по философия и социология на БАН.

"Хората буквално до последния момент обмислят за кого да гласуват. Не трябва да се таргетират само твърдите електорати. Има партии, които грешат с този подход и те обикновено се свиват като резултат".

Предизборната кампания е изпълнена с драматизъм, говори се за “страховити“ времена. "На база на анализите, които направихме, самостоятелното явяване на изборите е по-добрата формула, но тя не е добра за "Демократична България“, тъй като тази партия често допуска много големи грешки в кампаниите си и въпреки аурата на част от хората в нея по места губят гласове. Русе е типичният пример за това", добави още Пампоров.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

  • "24 часа" на 30 септември - "Тренд": ГЕРБ с 9% пред "Промяната", 6+2 партии влизат

    "24 часа" на 30 септември - "Тренд": ГЕРБ с 9% пред "Промяната", 6+2 партии влизат

    Само в "24 часа" днес - 19 страници политически интервюта, сценарии и прогнози от умни хора  Финалното представително проучване преди неделя. “Възраждане” натежава. Възможни размествания Даниел Вълчев вижда програмен кабинет за 6 месеца - изход двама скарани да свършат нещо Безлов изчисли в проценти - каква власт след вота Поръчваш нова кола на
  • Братоубийствената война в Украйна продължава

    Не война в Украйна, а преговори и мир!

    Всеки ден в Украйна загиват стотици млади и в силата си мъже. Загиват жени и деца. Разрушават се жилища, инфраструктура, рухват паметници на културата. Защо? Каквато и да е причината, тя не може да оправдае гибелта на хора. Жертването на живот е оправдано, само когато така се премахва заплахата за живота, защото животът на всеки човек е реалност