Не си мислете, че само в България говорят за тежка зима

https://www.24plovdiv.bg/mnenia/article/12267378 www.24chasa.bg
Красимира Хендри Снимка: Личен профил във фейсбук

Да не си мислите, че само в България говорят за тежка зима и високи цени на енергията. Сметките за енергия на средно статистическо домакинство във Великобритания може да достигнат ?4266 годишно. Това означава, че средното домакинство ще плаща ?355 на месец, вместо ?164 на месец както е в момента. Това за повечето граждани на Обединеното Кралство са непосилни разходи. Чисто практически за много хора изборът ще бъде дали да се хранят или да се отопляват!

Сметките за газ и ток може да започнат да растат доста преди очакваното увеличение през октомври, разкри енергийният регулатор на Обединеното кралство Ofgem.

През месец май правителството обяви пакет от мерки за подкрепа, включващ ?400 отстъпка от сметките за енергия за всички домакинства в Обединеното кралство и допълнителни ?650 за над 8 милиона домакинства с ниски доходи. Според експерти обаче, ако Надим Захауи иска да помогне в действителност, ще трябва да удвои всяко число в този пакет.

Във Великобритания повечето домакинства се отопляват и готвят на газ. 

(От фейсбук)

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

  • Един човек загина, а девет са ранени при тежка катастрофа с три автомобила близо до Панчарево. Инцидентът стана на пътя между София и Самоков. СНИМКА: Дияна Русинова

    Убийците на пътя са ненаказани нарушители

    Само 40% от шофьорите плащат глобите си, а повечето дори не знаят, че са санкционирани. Така, с чувство за ненаказаност, повечето продължават да нарушават правилата. Неслучайно тежките катастрофи с жертви са дело на рецидивисти на пътя. Случаят от неделя с Димитър Любенов е поредното доказателство. Преди него - и Георги Семерджиев