Камъните (пак) падат! 19 години без промяна

https://www.24plovdiv.bg/mnenia/article/12243878 www.24chasa.bg
Свлачището край Албена разруши ресторант, стовари се и върху коли. СНИМКА ЕВГЕНИ ЦОНЕВ

Дори смъртта на двама души не е успяла да накара управниците и отговорните фактори да се намесят реално, така че свлачището край курорта Албена да не прави бели. Случаят, при който загиват те, е отпреди 19 години.

Имало е, разбира се, преписки, проверки за незаконни строежи и каквото там по бюрократичен път се изисква. За да се стигне на 18-ата година от трагичния инцидент до “предпроектни проучвания за укрепване на свлачището”.

Само че от тези проучвания до реалното решение сигурно ще минат още много години, докато се обезопаси едно нищо и никакво свлачище. Нали все пак не говорим за мост между два континента или за някакво подобно сложно съоръжение. Може само да се надяваме, че няма да има и други подобни инциденти. Пследният (на 9 август) се размина с малкия дявол, но не може да се разчита все на него.

И това не е само с въпросната затрупана кръчма. Свлачища има на много места из държавата. Лошото е, че камъните падат - дали от 20, дали от повече години, но промяна няма. Най-много да ни обещаят, че проблемът е поставен “с приоритет”. Ама от това последното свлачищата не се плашат.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

  • Само в "24 часа" на 5 октомври - Полицаи ударно се "трудят" за клиенти

    Само в "24 часа" на 5 октомври - Полицаи ударно се "трудят" за клиенти

    Само в "24 часа" на 5 октомври: Полицаи ударно се "трудят" за клиенти - пияни и дрогирани шофьори Бойко Борисов предложи Паси и Плевнелиев да водят преговорите на тема анти- Путин, оръжия за Украйна, излизане от кризата Кметът на Стара Загора Живко Тодоров :Индустриалната зона се напълни с бизнес, а безработицата е 2,5% Д-р Иван Маджаров
  • ЕК иска да наложи таван на цените на природния газ.

    Защо ЕК иска таван на цената на природния газ?

    Опитайте се, ако можете, да проследите следващите логически стъпки от Великобритания: - В резултат на високата инфлация по света, всички големи централни банки започват да увеличават лихвените си проценти и предприемат допълнителни мерки за продажба на финансови активи, изкупени в периода 2009-2021 г