Политолози: Управленската програма на кабинета "Василев" са наброски

https://www.24plovdiv.bg/mnenia/article/11969380 www.24chasa.bg
Татяна Буруджиева КАДРИ: НОВА НЮЗ

Управленската програма на кабинета „Василев” не е програма. Около това се обединиха политолозите Татяна Буруджива и Петър Чолаков в ефира на Нова нюз.

„Аз не бих я нарекла програма. Програмата трябва да очертае приоритети. Тук има единични конкретни действия, които са наложени от несвършеното досега, посочи Татяна Буруджиева. И попита коя е гаранцията, че в следващите 6 месеца посоченото ще бъде изпълнено.

"6 месеца трябваше това да го свършат. Сега ни предлагат да им дадем още 6 месеца да го свършат", каза още тя.

От своя страна политологът Петър Чолаков заяви, че не е точно програма, а наброски.

"Извадени са някакви точки по какво ще се работи".

Той даде и пример, че е "на трупчета" съдебната реформа, както и смяната на главния прокурор.

"Нека Асен Василев да си изпълни мандата, но и да го изпълни, не съм сигурен, че ще има някакви сериозни промени по отношение на главния прокурор".

Най-реалистичният сценарий за социолозите са предсрочните избори. "Неизбежни са като четирите годишни времена", посочи Буруджиева.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

  • Български левове Снимка: Архив

    Да броим пилците в икономиката наесен

    Българската икономика изглежда не е била чак толкова сразена от войната в Украйна, колкото се очакваше. При положение, че за второто тримесечие ръстът ѝ дори се увеличава, вместо да почне да намалява, значи инфлацията и износът на ток на високи цени донякъде са спомогнали за това. И за второто тримесечие има ръст от 4,8%
  • Предсрочните парламентарни избори са насрочени за 2 октомври.

    Доц. Григор Сарийски: Изживяваме ударно увеличение на разходите

    "Всички знаем какво трябва да се направи, проблемът е как ще ни изберат, ако наистина вземем да го направим, защото това, което става в момента, е наистина едно ударно увеличение на разходите". Това коментира в интервю за предаването "12+3" по програма "Хоризонт" на БНР икономистът и финансист доц. Григор Сарийски: "Тази есен и зима българинът ще