180 паметника на съветската армия да бъдат преместени в музеи и паркове

https://www.24plovdiv.bg/mnenia/article/11935686 www.24chasa.bg
Андрей Ковачев

Следствие на заявеното от Митрофанова прекратяване на дипломатическите отношения, трябва да бъде преместването в музеи и тематични паркове на 180-те паметника на така наречената "съветска армия" в България! В това число и тези на МОЧА в София и на Альоша в Пловдив, разбира се. Символите на армията - окупатор нямат място в европейска България! На тяхно място да се поставят наши, родни, български символи - на Левски, Ботев, Раковски, Стамболов, Гоце Делчев, Тодор Александров, Иван Михайлов, както и такива на българските царе - Аспарух, Тервел, Крум, Борис I-ви, Симеон, Иван Асен II-ри, Борис III-ти.

Към това трябва да се добави и смяната на имената на улици като Дондуков, Игнатиев или Гурко, които не само че нямат никакви заслуги към българския народ, но дори са били против неговите интереси. Не е нормално всяка втора улица в центъра на София да носи руско име, при това на видни антисемити!

Кой българин може да бъде против това чуждите символи на една окупаторска армия, да бъдат заменени с български символи?!

От фейсбука на евродепятата от ГЕРБ Андрей Ковачев

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

  • "24 часа" на 13 август - САЩ пращат легендарните "Крещящи орли" да ни пазят от Русия

    "24 часа" на 13 август - САЩ пращат легендарните "Крещящи орли" да ни пазят от Русия

    Само в "24 часа" на 13 август четете: 80 години по-късно САЩ пращат легендарните "Крещящи орли" да ни пазят от Русия Гневен след всяка жертва, премиерът Донев нареди: Полицаи на точките катастрофи, нито един без книжка зад волана Ще ми се някой да ни води, но липсва - лутането е проблем за света - интервю със скулптора Павел Койчев Днес луксът за