Защо Румен Радев ще връчи третия мандат на "Демократична България"

https://www.24plovdiv.bg/mnenia/article/11902869 www.24chasa.bg
Съпредседателите на "Демократична България" - Христо Иванов и ген. Атанас Атанасов. СНИМКА: "24 ЧАСА"

С ултиматумът на Слави, относно персоната на Кирил Петков, е ясно, че "Продължаваме промяната" няма да могат да съставят второ правителство с бившия техен министър -председател. Политическа партия "ГЕРБ" декларираха, че ще върнат веднага мандата. Радев ще трябва да избира между БСП, ИТН, ДПС, ДБ и "Възраждане".

Радев два пъти връчва на БСП и два пъти неуспешно. Предвид дрязгите, крамолите и нападките е много малка вероятността да им връчи третия проучвателен мандат. "Прекрасните" Радеви отношения с ДПС, предполагат, че няма да им връчи проучването на тях. Даде ли го на "Възраждане" ще го емнат и в България и в чужбина.

Остават или ИТН или ДБ. Като че ли ДБ са малко по-стабилни от ИТН и така предполагам, че ще им го връчи именно на тях. Те от ДБ, показаха, че могат да са гъвкави и макар и с малка вероятност, но около тях може да се състави правителство. Правителство, което да приеме нужните поправки за лелеяните пари от ЕС и нужните поправки за въвеждането на еврото. Правителството може да бъде и много широко скроено, така че да е еднакво приемливо за всички в Народното събрание. Може народът и тълпата, да не им се понрави съвсем сглобката, но ако успее, правителството да сътвори някакви добрини, тълпата ще си затвори очите.

Другото е избори, нови караници, нови попръжни по медиите, пари от ЕС - йок. Еврото някога по нататък. И тъй като тълпите са инатливи, ще произведат същата каша при следващи избори и от трън, та на глог. Мнозина вече не вярват на никой и ще предпочетат да отидат за гъби и народното представителство ще е с рекордно ниска изборност.

(От фейсбук)

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

  • "24 часа" на 13 август - САЩ пращат легендарните "Крещящи орли" да ни пазят от Русия

    "24 часа" на 13 август - САЩ пращат легендарните "Крещящи орли" да ни пазят от Русия

    Само в "24 часа" на 13 август четете: 80 години по-късно САЩ пращат легендарните "Крещящи орли" да ни пазят от Русия Гневен след всяка жертва, премиерът Донев нареди: Полицаи на точките катастрофи, нито един без книжка зад волана Ще ми се някой да ни води, но липсва - лутането е проблем за света - интервю със скулптора Павел Койчев Днес луксът за