"А" - отборът не научи нищо за Конституцията, институциите и държавността

https://www.24plovdiv.bg/mnenia/article/11901936 www.24chasa.bg
Съпредседателите на “Продължаваме промяната” Кирил Кирил Петков и Асен Василев на пресконференция. До тях са Иван Христанов и бившият шеф на НС Никола Минчев. СНИМКА: Йордан Симеонов

"А*- отборът" така и не научи нищо за Конституцията, институциите, държавността.

Нямат представя какво представлява разделението на властите в България и какво е мястото на президентската институция в осъществяването на публичната власт.

ПП имат фундаментално неразбиране за начина, по който функционира демокрацията в парламентарната република и каква е конституционната уредба.

"Няма да успеят днес" е неадекватно "извинение" за неучастие в конституционна процедура, предвидена в основния закон, а нейното нарушение е рецидив.

Процедурата по консултации, връчване и изпълнение на проучвателни мандати, гласуване на кабинет в Народното събрание е незаобиколима по своето място синергия между две от трите власти и президентската институция, която изпълнява ролята на балансираща, неутрална власт.

Не можеш просто да не се явиш, да си намериш извинение, да не изпратиш представители за разговор.

*А - да се чете аматьори

(От фейсбук)

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

  • "24 часа" на 13 август - САЩ пращат легендарните "Крещящи орли" да ни пазят от Русия

    "24 часа" на 13 август - САЩ пращат легендарните "Крещящи орли" да ни пазят от Русия

    Само в "24 часа" на 13 август четете: 80 години по-късно САЩ пращат легендарните "Крещящи орли" да ни пазят от Русия Гневен след всяка жертва, премиерът Донев нареди: Полицаи на точките катастрофи, нито един без книжка зад волана Ще ми се някой да ни води, но липсва - лутането е проблем за света - интервю със скулптора Павел Койчев Днес луксът за