Едно наум за COVID, че само тази криза ни липсва

https://www.24plovdiv.bg/mnenia/article/11897247 www.24chasa.bg
Много държави в Европа вече усещат надигащата се лятна вълна на COVID. СНИМКА: Pixabay

Епидемиолози и вирусолози прогнозират, че след средата на юли и у нас ще дойде шестата вълна на COVID.Струва си да се замислим върху този риск. Въпреки че хората са уморени от тази тема и от дългото - година и половина - спазване на мерки и ограничения и искат всичко това да остане в миналото само като лош спомен.

Специалистите казват, че лятната вълна няма да е много тежка, но пък предупреждават, че новият омикрон е изключително заразен и болните го влачат по две седмици преди да се излeкуват.

Така че никак не е излишно здравната система да не изпуска от фокус хода на заразата, а и ние да имаме едно наум. В каскадата от кризи, които са се стоварили върху страната ни - политически баталии, неясна перспектива кой ще управлява, продължаващо поскъпване, последното, което ни трябва, са и COVID тревоги.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

  • Слави Трифонов СНИМКА: Архив

    Законът е еднакъв за всички, дори за Слави

    За втора поредна година лидерът на партия “Има такъв народ” Слави Трифонов не подава задължителната по закон декларация за имущество. Дали това е морално укоримо и буди ли съмнение, че нещо трябва да се скрие, може всеки сам да прецени. Но законът е ясен и той важи за всички. И според него два пъти Трифонов след влизането му в политиката бе длъжен
  • Устието на река Велека

    Чашки, найлончета, пояси, кенчета по плажовете - хора, айде, озаптете се!

    Всяка сутрин, връщайки се от плуване на Велека, събирам по една торба чашки от кафе, бирени бутилки, салфетки, пояси, найлонови торбички, и всичко, каквото ви хрумне. По поляните, освен така "любимите" ми кемпери, вече има и палатки...След тях - същата кочина... На входа на плажа има няколко табели, напомнящи да не се изхвърлят отпадъци по плажа