Народът пак му намери цаката - и за олиото, и за агнешкото

https://www.24plovdiv.bg/mnenia/article/11414444 www.24chasa.bg

Сиромах човек, жив дявол, е казал народът и е бил много прав. Като видяха хората, че олио, брашно и бензин вкупом скачат по цени нагоре, тръгнаха да търсят спасителни варианти. Първо беше модата на пазара в Одрин - че е най-близо до България и защото турската лира се срина заради главоломната инфлация.

Сега има и нова мода - търговците скъсяват пътя до купувачите, като продават на импровизирани пазари близо до границата по-евтино и по-качествени стоки.

И крайният резултат е налице - така по същество цените падат. И човек може да си купи по-евтино олио или дори да го замести с хубав турски зехтин. Или пък с агнешко на добра цена. Когато политиците се бавят с решенията за инфлацията и ценовия скок на стоките, народът сам му намира цаката.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

  • Много ползи от еврото, една от тях - усмирява цените

    Много ползи от еврото, една от тях - усмирява цените

    България е на финалната права преди еврозоната. Държавата вече има приет от правителството национален план с разписани ясни стъпки и мерки срещу спекулата при преизчисляване на цените. От приемането на еврото може да извлечем само ползи. Икономиката ще стане по-конкурентна, което води до по-високи доходи и стандарт на живот
  • Мая Манолова СНИМКА: АРХИВ

    Мая Манолова: Надминаха Борисов! Не повярвах за закона за наказателните списъци

    "Онемях! Надминаха Борисов! Не повярвах, че ПП и Асен Василев са способни на такъв закон за наказателните списъци. Но е факт и дано се вразумят и не го внесат в парламента". Това написа във фейсбук Мая Манолова, лидер на "Изправи се.БГ" относно черновата на Закон за мерки за превенция и защита на националната сигурност от рискове за икономическата

МАЛКИЯТ ИВАНЧО

Малкият Иванчо