Дани Каназирева: Ситуацията с COVID-19 в Пловдив се изпуска

https://www.24plovdiv.bg/mnenia/article/10671577 www.24chasa.bg
Дани Каназирева

Присъственото обучение на учениците да се преустанови, препоръчва тя

Изцяло погрешен и неправилен е подходът общият брой заети интензивни легла да е определящ за взимане на допълнителни мерки.
Това твърди бившият областен управител и настоящ депутат от ГЕРБ Дани Каназирева. В качеството си на губернатор тя свикваше областният оперативен щаб всяка седмица и се набелязваха мерки.
"В Пловдив и областта направихме една от най-добрите организации, като включихме най-много болници - 20, от които 10 частни, 6 общински и 4 държавни, но само 8 от всички тези 20 болници разполагат с интензивни легла, реаниматори и апаратура. Още мналата година разпределихме всяка една от останалите 12 болници, които нямат интензивно лечение, в коя болница да извозват пациенти в тежко състояние. Отделно, без “разрешение” на министър или премиер, в нашата област за лечение идват и хора от съседни - Пазарджик, Смолян, Хасково и Кърджали, и никой не може да откаже лекарска грижа", припомня тя.
И предупреждава, че организацията скоро ще рухне, ако не се вземат навременни мерки. "Присъственото обучение на учениците тябва да бъде преустановено. Истината е, че броят заразени стремглаво се увеличава, а терапевтичните легла за деца са още по-малко на територията на областта", казва Каназирева.
Според нея трябват незабавни действия, защото след взимането им са необходими поне 3 седмици, за да се отбележи спад в броя на заразените.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

  • Много държави в Европа вече усещат надигащата се лятна вълна на COVID. СНИМКА: Pixabay

    Едно наум за COVID, че само тази криза ни липсва

    Епидемиолози и вирусолози прогнозират, че след средата на юли и у нас ще дойде шестата вълна на COVID.Струва си да се замислим върху този риск. Въпреки че хората са уморени от тази тема и от дългото - година и половина - спазване на мерки и ограничения и искат всичко това да остане в миналото само като лош спомен
  • Протест на опозиционната македонска партия ВМРО-ДПМНЕ по време на гласуването на правителството през 2020 г. СНИМКА: РОЙТЕРС

    Заради ветото: краен антибългаризъм в С. Македония, а у нас - антимакедонизъм

    Нашата външна политика по отношение на Северна Македония се основаваше през последните години на погрешни принципи. Придобили с членството си в ЕС известна сила спрямо тях, ние се държахме патерналистично, от позицията на силата - да ги заставим да признаят, да ги принудим - ако искат членство. Преекспонирайки нелеките различия в прочита на

МАЛКИЯТ ИВАНЧО

Малкият Иванчо