Десислава Атанасова: Всяка намеса на полиция в медия е недопустима

https://www.24plovdiv.bg/mnenia/article/10473435 www.24chasa.bg
Десислава Атанасова Кадър: Би Ти Ви

Недопустимо е държавата чрез репресивния си апарат - полиция, да запечатва помещения и да извежда с белезници журналисти. Това каза пред Би Ти Ви председателят на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова в коментар на събитията от днес, при които полиция влезе в редакцията на вестник „Труд“ с цел запечатване на офисите на медията заради неизплатени наеми и суми за консумативи на реакцията, която се намира в сградата на Министерството на културата, като цифрата е близо 150 хил. лв.

„Точно заради това и днес нашата парламентарна група реагира. На първо място при консултациите при президента ние го запознахме с нашите притеснения по отношение свободата на медиите", заяви Десислава Атанасова.

Съветът на президента да подпомогнат финансово медията Атанасова нарече „безпрецедентна реакция”.

"Представяте ли си реакцията на българския президент, за който очевидно няма нищо притеснително, дори дава съвет на една политическа партия да финансира една свободна медия. Всяка намеса на полиция в българска медия, която и да е тя, е недопустима и затова внесохме искане за свикване на извънредно заседание, на което да зададем тези въпроси на министъра на културата", отбеляза председателят на ПГ на ГЕРБ.

Служебният министър на културата, доскоро разнасящ ковчег по улиците на София, днес погреба свободата на словото", допълни Десислава Атанасова.

Атанасова каза още, че ГЕРБ ще гласуват срещу правителството и ще бъдат опозиция.

„Считаме, че не можем да подкрепим едно ляво либерално правителство, четворна коалиция от съвсем различни идеологически по своя смисъл партии, без ясна концепция, без програма, нищо не знаем за това правителство“.

По думите на Десислава Атанасова те ще бъдат твърда, безкомпромисна опозиция, знаеща, изискваща и осветляваща грешките на управлението.

„Ще обсъждаме промени, които ще получат качеството на законопроект, когато бъдат внесени в НС. Има нужда от дълбок разговор за всички предизвикателства пред страната, включително и в частта съдебна реформа, но това са разговори, които няма да водим в телевизионни студиа“, каза още Атанасова.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

  • Ъглошлайфът на Путин - опит да повтори салфетката на Сталин и Чърчил

    Ъглошлайфът на Путин - опит да повтори салфетката на Сталин и Чърчил

    Познавачи на Кремъл смятат, че Путин имал две-три важни амбиции. Сред тях те нареждат връщането на руския контрол върху Украйна, тоталната ерозия на НАТО и желанието му да превърне Русия в незаобиколим противник на Запада. Ясно е, че Русия търси реванш за загубата от студената война. Затова от години дрънка оръжия и анексията на Крим бе само част
  • Коментар на седмицата №3: Бунтът на невежите

    Коментар на седмицата №3: Бунтът на невежите

    Публикуваме отново най-четените през седмицата анализи, коментари и мнения. Това лично мнение на проф. Огнян Герджиков е № 3 и е четено от 54 148 души. Колкото хората са по-невежи в дадена област, толкова са по-категорични СВЕТЪТ вече не е същият. Той е завладян от пандемия, която тотално наруши неговия ритъм

МАЛКИЯТ ИВАНЧО

Малкият Иванчо