Броят на чуждите студенти - показателен за качеството

https://www.24plovdiv.bg/mnenia/article/10461505 www.24chasa.bg

Ако човек се стреми на всяка цена да има диплома за висше образование, той може да го направи навсякъде днес. Лесно и достъпно е в повечето случаи.

Ако обаче иска да има образование, което да е конкурентно и да му гарантира добра и доходна професионална реализация, тогава изборът трябва да е върху качественото обучение.

Оказва се, че броят на чуждестранните студенти у нас се увеличава и този тренд показва, че в България има специалности, в които обучението е на конкурентно световно ниво.

Разбираемо е, че в топ пет на тези специалности водещи са медицината, стоматологията, фармацията. Тук България традиционно предлага високо качество на образованието и затова има и съответно търсене сред чуждите студенти. Има и нови специалности, спечелили чуждестранна публика - в областта на транспорта, авиацията, корабоплаването и на изкуствата.
Колкото повече направления привличат все повече чужди студенти, ще е показател за по-качествено образование.

Материал по темата четете тук.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

  • Ужасните дежавюта продължават със заплахата от ядрено унищожение

    Ужасните дежавюта продължават със заплахата от ядрено унищожение

    След като три години живяхме в дежавю на Черната чума, сега ни се връщат още два мрачни периода от най-новата история на човечеството. Карибската криза и аварията в Чернобил. Украйна праща войски в заразените райони около Припят, за да защитава саркофага на атомната електроцентрала от евентуален саботаж и нахлуване от страна на Русия
  • Коментар на седмицата №3: Бунтът на невежите

    Коментар на седмицата №3: Бунтът на невежите

    Публикуваме отново най-четените през седмицата анализи, коментари и мнения. Това лично мнение на проф. Огнян Герджиков е № 3 и е четено от 54 148 души. Колкото хората са по-невежи в дадена област, толкова са по-категорични СВЕТЪТ вече не е същият. Той е завладян от пандемия, която тотално наруши неговия ритъм

МАЛКИЯТ ИВАНЧО

Малкият Иванчо