Всеки трети българин има македонски корени, хайде не си играйте с това “малцинство”

https://www.24plovdiv.bg/mnenia/article/10453184 www.24chasa.bg

Пореден доклад за България (по инициатива на крайната левица в Европарламента) се опитва да възкреси духа на така нареченото македонско малцинство в България.

Разбира се, евродепутатите, които са силно загрижени за демокрацията и върховенството на закона у нас, не дават знак, че във въпросния доклад има нещо като трети план - да се окаже натиск върху официална София, за да вдигне ветото над Скопие за членство в ЕС.

Странно е обаче представители на Брюксел да се заиграват с въпросното “македонско” малцинство.

Правят го на юнашко доверие, но изглежда, не знаят един важен детайл - че всеки втори или трети българин има в семейната си история македонски корени. Защото брюкселските депутати не са чели нито за драматичните бежански кервани от Егейска Македония към българските предели на отечеството, нито за онези наши съотечественици, подложени на терор и гонения край Вардар десетилетия наред заради българския си етнос и самосъзнание.

Впрочем нека и българските политици да знаят - да не се хващат на тази тънка въдица за македонското малцинство в България, защото е очевидно - няма малцинство там, където всеки трети носи от дедите си македонски корени и те не са плод на политическо инженерство.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

  • Не боли да цитираш истинската новина, срамно е да разпространяваш фалшива

    Не боли да цитираш истинската новина, срамно е да разпространяваш фалшива

    На фаталния 13 януари получихме поредно потвърждение защо България продължава да е символ на медийна несвобода. Очевидно причината не е само във властта, но и в самите медии. “24 часа” успя да научи пръв новината на деня, а именно, че председателят на антикорупционната комисия Сотир Цацаров има намерение да се оттегли от поста от 1 март
  • Коментар на седмицата №3: Бунтът на невежите

    Коментар на седмицата №3: Бунтът на невежите

    Публикуваме отново най-четените през седмицата анализи, коментари и мнения. Това лично мнение на проф. Огнян Герджиков е № 3 и е четено от 54 148 души. Колкото хората са по-невежи в дадена област, толкова са по-категорични СВЕТЪТ вече не е същият. Той е завладян от пандемия, която тотално наруши неговия ритъм

МАЛКИЯТ ИВАНЧО

Малкият Иванчо