Омикрон е едва 15-ата буква, до омега има още 10

https://www.24plovdiv.bg/mnenia/article/10445270 www.24chasa.bg

Вариантът омикрон на коронавирусната инфекция, който се е задал и заради който страните отново се затварят, идва да ни каже, че изпитанието не е свършило, защото буквата омикрон от гръцката азбука (буквално малко “о”) е едва 15-ата от 25-те букви в гръцката азбука.

Докато стигнем до омега (голямо “О”) - последната буква, ще има още да патим.

Това е към всички онези, които не вярваха, че вирус има, че той е много коварен, че предизвиква много тежко и смъртоносно заболяване и че трябва да се пазим, както можем - с дистанция, дисциплина, дезинфекция, миене на ръце, маски, ваксини.

Няма едно-единствено средство, което да печели войната, но трябва да воюваме и оцелеем въпреки танца на злото.

Както видяхме алфата, ще видим и омегата. Не бива да се предаваме пред силите на мрака. Предците ни са минавали през далеч по-силни изпитания, но не са се предавали.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

  • Ужасните дежавюта продължават със заплахата от ядрено унищожение

    Ужасните дежавюта продължават със заплахата от ядрено унищожение

    След като три години живяхме в дежавю на Черната чума, сега ни се връщат още два мрачни периода от най-новата история на човечеството. Карибската криза и аварията в Чернобил. Украйна праща войски в заразените райони около Припят, за да защитава саркофага на атомната електроцентрала от евентуален саботаж и нахлуване от страна на Русия
  • Коментар на седмицата №3: Бунтът на невежите

    Коментар на седмицата №3: Бунтът на невежите

    Публикуваме отново най-четените през седмицата анализи, коментари и мнения. Това лично мнение на проф. Огнян Герджиков е № 3 и е четено от 54 148 души. Колкото хората са по-невежи в дадена област, толкова са по-категорични СВЕТЪТ вече не е същият. Той е завладян от пандемия, която тотално наруши неговия ритъм

МАЛКИЯТ ИВАНЧО

Малкият Иванчо