Дончо Златев, СДС: Оставка на ръководството и напускане на коалицията с ГЕРБ

https://www.24plovdiv.bg/mnenia/article/10441063 www.24chasa.bg
Дончо Златев СНИМКА: Архив

СДС да напусне коалицията с ГЕРБ и ръководството на синята партия да подаде оставка. Това предложение е внесъл Дончо Златев, член на Националния изпълнителен съвет на СДС, представител на Югоизточна България в партията.

"Фактът, че имаме само един представител в 47-ото Народно събрание говори за една несъразмерност в представителността на СДС в коалицията с ГЕРБ", коментира пред БНР Златев и обясни, че още когато СДС е подписал споразумение с ГЕРБ за коалиция, той е изразил притесненията си:

"За мен СДС е кауза, която да защитава десните и свободолюбивите хора в България. ... Или ще превърнем СДС в партията на народа и я запазваме като такава, или това, че имаме един депутат няма никакво значение. Важен е смисълът и каузата".

Дончо Златев посочи, че предстои Национален съвет на СДС, на което предложението му ще бъде обсъдено.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

  • Ужасните дежавюта продължават със заплахата от ядрено унищожение

    Ужасните дежавюта продължават със заплахата от ядрено унищожение

    След като три години живяхме в дежавю на Черната чума, сега ни се връщат още два мрачни периода от най-новата история на човечеството. Карибската криза и аварията в Чернобил. Украйна праща войски в заразените райони около Припят, за да защитава саркофага на атомната електроцентрала от евентуален саботаж и нахлуване от страна на Русия
  • Коментар на седмицата №3: Бунтът на невежите

    Коментар на седмицата №3: Бунтът на невежите

    Публикуваме отново най-четените през седмицата анализи, коментари и мнения. Това лично мнение на проф. Огнян Герджиков е № 3 и е четено от 54 148 души. Колкото хората са по-невежи в дадена област, толкова са по-категорични СВЕТЪТ вече не е същият. Той е завладян от пандемия, която тотално наруши неговия ритъм

МАЛКИЯТ ИВАНЧО

Малкият Иванчо