До 10 дни малките ученици могат да бъдат върнати в клас

https://www.24plovdiv.bg/mnenia/article/10322321 www.24chasa.bg
Николай Денков

До 10 дни учениците от 1 до 4 клас могат да бъдат върнати в училище, ако бъде осигурена безопасна среда, заяви министърът на образованието Николай Денков за БНТ.

За целта обаче трябва да бъде осигурена безопасна среда. Необходимо е родителите да приемат децата да бъдат тествани, а държавата ще осигури за целта неинвазивни тестове.

"Това, което смятам е, че разумът ще надделее и че огромното болшинство от родителите ще приемат тази форма на влизане на децата в клас", заяви образователният министър.

В около 50 общини в страната училищата преминават онлайн или на ротационно обучение.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

  • Полицията има работа с престъпниците, няма място в медиите, нито в университети

    Полицията има работа с престъпниците, няма място в медиите, нито в университети

    Три дни преди балотажа за президентските избори полицаи влязоха в Софийския университет с намерение да търсят документи за нарушения. И с една малка подробност - ректорът на “Св. Климент Охридски” бе кандидат за президент. Тази акция притесни онази част от българите, които не обичат, когато иначе деполитизираното МВР играе прекалено силово
  • Задава ли се най-лявопопулисткото управление на прехода?

    Задава ли се най-лявопопулисткото управление на прехода?

    - Горещо призовавам да не се харчат никакви милиарди в края на годината - "Те ги вдигат, аз ги плащам" ли е предложението за космическа минимална пенсия - Който предложи популистко харчене, приема се веднага, а ако някой загатне наченки на реформи, сам се отказва Следя преговорите за съставяне на правителство

МАЛКИЯТ ИВАНЧО

Малкият Иванчо