Проф. Балтов: Защо не събрахте експертите за ваксините, г-н Радев - избори, нали?!

https://www.24plovdiv.bg/mnenia/article/10321566 www.24chasa.bg
ПРОФ. АСЕН БАЛТОВ

Обидно, неблагодарно и манипулативно поведение на Румен Радев.

"Предишните управляващи насадиха трайно недоверие срещу ваксините", каза той.

Като член на закритите НОЩ и Национален ваксинационен щаб не мога да замълча пред тази лъжа!

Това пише проф. Асен Балтов в своя фейсбук профил. Ето какво казва още: 

Без обществото да знае какво ни е коствало, успяхме да набавим необходимите ваксини в първия възможен момент. Преди това обстойно и експертно обяснявахме за създаването им, за производството, за разпространението и за ефекта от тях. Успяхме да организираме експресна имунизация на най-уязвимите групи, при първа възможност отворихме "зелени" коридори за всички.

Няма да продължавам да изреждам. Ще кажа само, че щом Румен Радев си позволи да използва предизборния си лозунг от залата на президентството, целта на това неделно рандеву не е въвеждане на ефективни мерки, а симулация на закъсняла ангажираност!

Само сме критикували, не сме предлагали алтернативи казва още президентът в активна кампания. Лъжа! От месеци предупреждаваме за опасността, пишем статуси, обясняваме по различни медии. Защо днес не потърсихте експертно обединение, защо не събрахте бивши, настоящи и бъдещи в името на живота и здравето на българите?

Радев, Кацаров и компания не забравяйте, че здравеопазването е въпрос на национална сигурност.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

  • Бунтът на невежите

    Бунтът на невежите

    Колкото хората са по-невежи в дадена област, толкова са по-категорични СВЕТЪТ вече не е същият. Той е завладян от пандемия, която тотално наруши неговия ритъм. Правителствата по света са поставени на изпитания. Те търсят пътища за ограничаване на щетите от сполетялата ни пандемия. Политиците се опират на знанията на стотици и стотици медици:

МАЛКИЯТ ИВАНЧО

Малкият Иванчо