Завещание на седмицата: Изядохме слона наведнъж, остава споменът за барбекюто

https://www.24plovdiv.bg/mnenia/article/10101628 www.24chasa.bg

Помните ли онази история със слона, който се яде на части - това беше прагматичното политическо верую на "Има такъв народ". Щели да ни управляват стъпка по стъпка - и когато сгрешат, да се поправят в движение.

Тази философия, изглежда, върви към провал, защото Слави Трифонов се разсърди и не си даде правителството да го гласуват в парламента. Отгоре на всичко обяви, че ще бъде опозиция, нищо че има шеф на парламента и на повечето комисии в събранието.

И тук навлезе остро в полето на ГЕРБ, които първи си поискаха тази роля. Но като събереш двете първи сили в парламента, се получават общо 128 гласа - задънена улица, защото за останалите 4 партии не остава мнозинство. Демек - без мнозинство няма и правителство.

Депутатите да му мислят, ще махне с ръка ядосаният от всичко това българин. И има право да е ядосан - пак ще го пращат на избори, ама българинът не е повтаряч и не ги обича тия работи. Освен това изядоха слона наведнъж, без да го поканят на масата, не остана нищо за него. За зимата му остава само споменът за аромата от бляскавото и апетитно барбекю.

А какво ни чака в политическата пролет - вижте в Завещание на седмицата с Генка Маркова.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

  • Нов национален стадион – крайно време беше

    Нов национален стадион – крайно време беше

    В интервю за “24 часа” - първо след победата на конгреса над Димитър Бербатов, преизбраният за пети път за президент на БФС Борислав Михайлов разкрива четирите си основни цели, които си е набелязал в следващите четири години. Цялото интервю може да прочетете в съботния ни брой, но Михайлов признава, че една от мечтите му винаги е била нов
  • Първан Симеонов: Протестът умря, срути се под собствените си претенции

    Първан Симеонов: Протестът умря, срути се под собствените си претенции

    Как Слави си е представял политиката? Като честен манастир? Да, протестът свърши снощи. Андрей Райчев го напомни. Ако искате, бройте го днес, петък, тринайсети – за по-лесно запомняне. Няма драма, протестът имаше смисъл. Моделът „Борисов“ вече трябваше да се смени. Даже протестът свърши, точно където трябваше – като протест именно; свали Борисов

МАЛКИЯТ ИВАНЧО

Малкият Иванчо