Чорба по манастирски
Маргарита Димитрова се включва в рубриката с рецепта за постна чорбица с много зеленчуци, която е подходяща за коледните пости
Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.
Изпращайте рецептите си на
адреси vkostova@24chasa.bg
и 24ojivlenie@24chasa.bg.
За въпроси - тел. 942 25 31.
КОЙ ГОТВИ
Маргарита Димитрова се включва в рубриката с рецепта за постна чорбица с много зеленчуци, която е подходяща за коледните пости.
ПРОДУКТИ
1 к.ч. леща
1 ч.ч. сварен зрял фасул
2 картофа
3-4 моркова
2 глави кромид лук
2 червени чушки
1 к.ч. консервирани домати
4 с.л. олио
2 л вода
сол на вкус
по 1 щипка млян черен пипер, червен пипер, шарена сол, чубрица, джоджен
шепа свеж магданоз
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Варим лещата в посоченото количество вода и олио. Слагаме и нарязания лук, чушки, моркови и картофи.
Посоляваме на вкус. Слагаме боба и доматите и варим всичко до пълното омекване на зеленчуците.
Овкусяваме с всички посочени подправки и продължаваме готвенето още 5 минути.
Сервираме чорбата с препечен хляб.