Домашни френски макарони с крем розе

27.10.2023 13:35 Анатолий Попов
Красив розов цвят на малина. Ароматът е комбинация от червени горски плодове и тиолови аромати. Вкусът е сочен, с добра структура и дължина на обема. Много добра хармония, елегантен и свеж плодов финал. Виното е вкусно самостоятелно, както и с най-разнообразни храни - вегетариански блюда, руска салата, азиатска кухня, паста, пица, риба, раци, пилешко, свинско, агнешко, пернат дивеч, избрани меки и средно твърди сирена. Сервира се охладено

Френският макарон се приготвя от белтъци, пудра захар и смлян на прах обелен бадем. Сладкото изкушение се пече в специална тава. Готовите черупчици се слепват, като между тях
се нанася крем или сладко. Вкусовете и цветовете могат да бъдат най-различни.

Какво ви е необходимо: 3 белтъка, които са престояли поне 2 дни в хладилник; 125 г фино смлени белени бадеми (бадемово брашно); 25 г пудра захар; 200 г кристална захар
За крема: 5 с. л. сметана; 2 с.л. розе; 175 г бял шоколад

Kabile ROSE Syrah

Начин на приготвяне:

Стъпка 1
В кухненски робот смелете бадемовото брашно и кристалната захар. Пресейте след това през ситно сито, за да се отделят едрите частици.

Стъпка 2
Разбийте белтъците с миксер до удвояване на обема им. Прибавете пудрата захар и разбивайте до получаване на въздушна целувчена смес.

Стъпка 3
Към белтъците постепенно прибавяйте от сместа с бадемовото брашно и захарта, като разбърквате внимателно със силиконова шпатула до получаването на хомогенна смес. Ако решите да приготвяте цветни макарони, добавете боята още в началото на смесването. За оцветяването можете да използвате суха или гел боя.

Стъпка 4
Прехвърлете сместа в пош с кръгъл накрайник. Ако нямате форма за макарони, застелете тава с хартия за печене и очертайте с молив кръгове с диаметър около 4 см. Обърнете хартията, за да не остане молива по сладките.

Стъпка 5
Шприцовайте сместа и оставете на стайна температура за около 30 мин.

Стъпка 6
Загрейте фурната на 150°С и печете макароните максимум 15 мин.

Стъпка 7
Затоплете сметаната и розето до степен на кипене. Махнете тенджерата от котлона и към горещата смес прибавете натрошения шоколад. Разбъркайте добре и оставете сместа в хладилник за няколко часа, за да се стегне.

Стъпка 8
Извадете макароните от фурната и ги оставете да се охладят напълно. След това ги слепете два по два с пълнеж от бял шоколад и розе.




 

 

 

 

Други от От страната и света

Разбиха схема за любовни измами в Кубрат

Разбиха схема за романтични измами в Разградско след акция, съобщиха от полицията. Операцията е проведена на 4 декември. След получена оперативна информация и с цел разкриване на развивана престъпна

Намереният мъртъв мъж край Враца е починал от инфаркт, още не е разкрита самоличността му

Откритият в сряда мъртъв мъж в горичката над психодиспансера край Враца е починал след масивен инфаркт. Това е заключението на патолозите след извършената му аутопсия

Осем ученици пострадаха при удар на бус в електрически стълб

Осем ученици пострадаха при удар на микробус в електрически стълб. Пътният инцидент е станал в четвъртък около 15:35 часа на пътя между хаджидимоските села Блатска и с

Висш генерал от НАТО: Европа ще се справи и с по-малко US войски

Намаляването на американските войски в Европа няма да затрудни отбраната на континента. Това заяви върховният командващ на НАТО в Европа генерал Алексус Гринкевич

Кметове вдигнаха къщички за гръцките фермери на Промахон, явно ще останат дълго

Кметове на населени места от района на Серес подкрепиха протестиращите гръцки земеделци, които трети ден са с над 500 трактора, камиони и други селскостопански машини на граничния преход

>