Номинации в конкурса "Къща на годината" на сп. "Идеален дом" - "Апартаменти"

https://www.24plovdiv.bg/idealendom/article/14445850 www.24chasa.bg
Синьо-зелени нюанси на дървесен фон

За 27-а поредна година списание "Идеален дом" организира конкурса "Къща на годината". По традиция престижно жури ще отличи най-добрите проекти, публикувани на страниците на изданието през 2022 година. Наградите ще бъдат връчени през месец юни.

В конкурса участват 28 проекта, разделени в 4 категории: "Апартаменти", "Еднофамилни къщи", "Малкото жилище", "Обществен интериор".

Ето кои са номинациите в категория "Апартаменти". Публикуваме ги по реда на излизане в списанието от януари до декември 2022-а.

Синьо-зелени нюанси на дървесен фон

Интериорната концепция на Татяна Станчева от Tanne Design има за цел да оптимизира това жилищно пространство в София с площ 120 кв. м и да му придаде съвременен образ. Целта е постигната с умели дизайнерски прийоми, включително чрез цветове и редуване на различни видове повърхности.

С френски прозорци към НДК

Още от самото начало идеята е да се създаде интериор, който да кореспондира с локацията, но в същото време да не е прекалено тежък и претенциозен. Затова екипът на студио "Бондарт" предлага на собственика стилът на жилището от 90 кв. м да е с нотка на еклектичност, но и с елементи, които да внушават добър стил.

Парижки дух и красиви стени в стария апартамент

Проектът за интериора на този апартамент в сърцето на София е наречен Paris с желанието да обобщи много елегантния начин, по който е постигната неговата визия. Резултатът е постигнат успешно от Ивета Попова от “АТГ дизайн”, като всичко започва от цялоства промяна на първоначалния план на площта от 130 кв. м.

Около камината в дневната - почивка и работа за двама

С нелеката творческа задача да преобрази жилището от 142 кв. м в София се ангажират дизайнерката Румяна Кирова и екипът й от "Ар Проджект". Преустройството включва предимно преразпределение на вътрешния план. А в цялостната интериорна концепция преобладават идеи и влияния от италианския и скандинавския дизайн.

С махагонов акцент и с чудна детска стая

Вдъхновението за оформянето на този интериор в апартамент от 100 кв. м идва от любимите тонколони на семейството, които се преместват заедно с четиримата в прясно обзаведения апартамент. Те са в махагонов оттенък, който естествено се налага като акцент за цялата концепция.Цветалина Димитрова, Емилия Бакалова и Михаил Върбанов от "Барака дизайн лаб" успява да осъществи хрумването, като прокарва тънка тъмночервена нишка през целия проект.

От люлката - панорама над града

Удоволствието на гледаш през френски прозорец покривите на ширналия се долу милионен град София е част от интригата в жилището с площ 150 кв. м. А към това се добавя и свръхголямата светла височина от 4 метра, която е дала възможност за оформяне на второ ниво във вид на емпоре. Автор на проекта е Ина Дамянова.

Дизайнерска интрига и вътре, и вън

В този апартамент всичко е не само изработено по индивидуална мярка, но и с идеята да е възможно най-авангардно и интересно. Жилището е на партер и е с висок таван, което е дало възможност оптически пространството да се разшири. Проектът е на Лети Благоева, а апартаментът е с площ 78 кв. м.

Нов образ с мрамор и бронз в главната роля

Апартаментът от 115 кв. метра в Благоевград претърпява тотална промяна, която включва напълно нов интериор, но и преустройство, водещо до ново вътрешно разпределение за повече удобство. Автор на интериора е арх. Наско Петков от Archin Atelier, който е преобразил успешно дома и чрез използването на интересни елементи, като мрамор и бронз.

Деймиън Хърст, Виктор Василев: Симбиоза на изкуство и дизайн в софийски апартамент

Интериорната концепция за това жилище е дело на арх. Юлиян Пиперов и в нея главни герои са изкуството и високият дизайн. А той включва обзавеждане от световноизвестни брандове, както и безкопромисен стил в осветлението чрез лампи на реномирани дизайнери, като така апартаментът с площ 180 кв. м носи духа на вечната класа.

Бетон, дърво и бял мрамор

Това е първият общ дом на млада двойка и за оформянето му тя се доверява на Татяна Станчева и екипа й в Tanne design. Резултатът е жилище от 140 кв. м в съвременен стил, базиран предимно на любимото на дизайнерката съчетание на по-сурови материали с дърво. А в този случай е избран бял мрамор.

Ламперия с "музикален" ритъм под покрива

Този апартамент се намира на две нива в сграда в София, проектирана от Fine Architects. Студиото е автор и на интериора в лицето на арх. Ана Борисова, която е имала на разположение общо 184 кв. м, от които 128 кв. м на първото ниво. Резултатът е модерно и въздействащо вътрешно оформление, което има потенциала да е актуално при сменящите се тенденции.

Геометричен вариант в топла гама

Този апартамент се намира в полите на Витоша и на юг предлага чудесна гледка към планината. Желанието на младия собственик е било жилището от 100 кв. метра да е издържано в минималистичен стил и да е с рафиниран вид. И всичко това е постигнато от Ирена Румен от Studio Interio с авторството и на интериора, и на продуктовия дизайн.

С внимание към всеки детайл

При оформянето на интериора на този апартамент в София дизайнерката Лети Благоева не е правила промени в разпределението на пространството от близо 130 квадратни метра. В концепцията важна роля е отделена на стените, като почти всяка от тях е покрита с изолационни панели, които притежават и функционално, и декоративно значение.

Фюжън транспормация на стария апартамент

Истинско преобразяване преживява грохналото жилище и това е резултат от тежка строителна работа и реорганизиране на цялото вътрешно разпределение. Сега на 100 кв. м с намесата на арх. Тея Трошанова вече има дом с нов образ, представляващ интересно еклектично съчетание на съвременна и ретростилистика, на редуващи се пластове и послания. И най-вече на богата цветова палитра и запомнящи се детайли.

Фюжън транспормация на стария апартамент
Фюжън транспормация на стария апартамент

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Витрините оглежда, докато минава покрай тях Тони Зетова. Знаменитата волейболистка се движи из София в небрежен спортен вид и никой не може да отрече, че изглежда много, много добре. Снимки: България

Сладко-сладко си похапнаха Алек Алексиев и Константин Вълков. Актьорът и журналистът поседнаха на дружески обяд, който поляха културно с червено винце. Наздраве! Снимки: България

ММА боецът Валентин Бенишев има предложения от две големи организации, разказа самият той за Спортната джунгла. Непобеденият талант се завръща в петък на голямата галавечер Max Fight 54 в Пловдив. Бившият съперник на Ислам Махачев ще се бие с румънеца Габриел Буфтя, съобщи jungle.bg. „За сега не водя преговори с нито една от въпросните вериги