Номинации в конкурса "Къща на годината" на сп. "Идеален дом" - "Еднофамилни къщи"

https://www.24plovdiv.bg/idealendom/article/14445806 www.24chasa.bg
Под величествената осанка на Пирин

За 27-а поредна година списание "Идеален дом" организира конкурса "Къща на годината". По традиция престижно жури ще отличи най-добрите проекти, публикувани на страниците на изданието през 2022 година. Наградите ще бъдат връчени през месец юни.

В конкурса участват 28 проекта, разделени в 4 категории: "Апартаменти", "Еднофамилни къщи", "Малкото жилище", "Обществен интериор".

Ето кои са номинациите в категория "Еднофамилни къщи". Публикуваме ги по реда на излизане в списанието от януари до декември 2022-а.

Под величествената осанка на Пирин

Тази къща с площ 350 кв. м е замислена и направена като естествено продължение на чудесната природна среда, в която се намира - край китното Банско.
Всъщност тя е истински планински дом, защото е извън града, в самото подножение на Пирин. Но и интериорът е в този дух - с изобилие от естествени дърво и камък, а проектът е на Райна Марандина от студио "Маранд дизайн".

Елегантни стълби канят в къщата на две нива

Визията на това жилище от 162 кв. м е с модерно излъчване и е постигната чрез ефектни съчетания на естествени материали и игра на различни повърхности. В цялата къща се преплитат интересни съчетания от камък, дърво, метал, стъкло. Идеята и реализацията са на арх. Златина Данаилова и арх. Лъчезар Данаилов от LZarchitecture.

През арките - изобилие от море и светлина

Екипът на Hush architects - Деница Атанасова, Елена Рахова и Димитър Рахов, се заема с нелеката задача да преосмисли морския дом от 270 кв. м, като подобри и функционалните, и естетическите му качества. Концепцията е за лятна къща с по-добри условия на обитаване и обхваща интериора, външното пространство, но също и формата на басейна, както и фасадата.

Визуално единство между вън и вътре

Тази еднофамилна къща от 520 кв. м се намира край Варна, а семейството, което я обитава, обича естествената растителност. Дворът обаче не е с голяма площ и не позволява оформянето на щедри зелени кътове. Затова студио “Монблан дизайн” е реализирал желанието на собствениците за повече зеленина вътре.

Камък и орех на светъл фон

Това е една от къщите в ново затворено селище в южните квартали на София. Собствениците предпочитат интериорът да е с модерно излъчване, максимум удобства и простор. Така се стига до концепцията за площта от 250 кв. м, основана на бяло, дърво и камък. Автор на интериора е HOUSE OF FUN design studio.

Игра с триъгълници на три етажа

Интериорът на тази къща от 245 кв. м е в индустриален стил и с леко мрачно излъчване, но умишлено търсеният ефект е подсилен от някои контрастиращи цветове. В основната концепция е даден пироритет на естествените материали, които не омръзват и стареят най-красиво във времето. Проектът е на арх. Ирина Тамбуева.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Витрините оглежда, докато минава покрай тях Тони Зетова. Знаменитата волейболистка се движи из София в небрежен спортен вид и никой не може да отрече, че изглежда много, много добре. Снимки: България

Сладко-сладко си похапнаха Алек Алексиев и Константин Вълков. Актьорът и журналистът поседнаха на дружески обяд, който поляха културно с червено винце. Наздраве! Снимки: България

ММА боецът Валентин Бенишев има предложения от две големи организации, разказа самият той за Спортната джунгла. Непобеденият талант се завръща в петък на голямата галавечер Max Fight 54 в Пловдив. Бившият съперник на Ислам Махачев ще се бие с румънеца Габриел Буфтя, съобщи jungle.bg. „За сега не водя преговори с нито една от въпросните вериги