Домашни хитрини: За какво служи пастата за зъби

https://www.24plovdiv.bg/idealendom/article/12287974 www.24chasa.bg
Снимка pixabay

Едно от първите неща, които правим сутрин, е да измием зъбите си и на практика без паста е невъзможно да поддържаме добра лична хигиена. Тя обаче има и други полезни приложения.

* С паста за зъби може да се почистват метални бижута. Трябва да са влажни и да се натъркат с малко от нея. После се изплакват и се подсушават с мека тъкан.
* Хромираните кранове също се поддават лесно на обработка с паста за зъби, като това почистване е възможно и с разтвор със сода или с оцет.
* Тя върши работа и ако трябва да се отстранят следите от чай или кафе върху порцелан.

* Точица паста, колкото карфичка, върши чудесна работа, ако трябва да почистим малкото огледало, което носим в дамската чанта.
* С нейна помощ се отстранява много лесно миризмата на лук или чесън от ръцете, дори от ножа. Необходимо е да се разтвори малко паста в съд с вода и за 10 секунди да се накиснат ръцете или прибора.
* Суха салфетка с малка капчица паста може да отстрани следа от чаша на всякаква повърхност.

* Ако децата са надраскали мебелите с маркер, решението е в пастата за зъби, като изчистването става със суха салфетка, на която има съвсем мъничко паста.
* Със стара четка за зъби и малко паста може лесно да се почистят гумените части на белите маратонки, без да се налага цялостно пране.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

След успеха на биографичните си книги Георги Тошев е замислил нов проект. Писателят журналист обикаля из София и не спира да говори по телефона. За финал Тошев се видя със свой приятел. Снимки: България

На пазар с мъжа си отиде Петя Буюклиева. Огнената певица и съпругът й носеха найлонови торби с покупки и побързаха да се приберат в дома си. Снимки: България

На протест срещу хартиената бюлетина се появи в четвъртък вечерта Лена Бориславова. Бившата говорителка на кабинета "Кирил Петков" се беше пременила с шапка с помпон и дълго разговаря със свои съмишленици. Снимки: България