Конкурс "Къща на годината" - категория "Еднофамилни къщи 2021"

https://www.24plovdiv.bg/idealendom/article/11528954 www.24chasa.bg
ЯНУАРИ/ФЕВРУАРИ - "Луксозна версия зад зиг-заг стена в хола"

Тази година списание "Идеален дом" навършва 26 години и за 26-и път организира конкурса "Къща на годината". По традиция ще отличим най-добрите, благодарение на професионално жури.

В конкурса участват 41 проекта, които сме публикували през 2021 година на страниците на списанието. Разделени са в 5 категории: "Апартаменти", "Еднофамилни къщи", "Малкото жилище", "Обществен интериор", "Студентски проект".
Ето кои са 8-те номинации в категория "Еднофамилни къщи".

ЯНУАРИ/ФЕВРУАРИ - "Луксозна версия зад зиг-заг стена в хола", автор арх. Константин Маринов

В полите на Пирин, с модерен разчупен покрив и вентилируема фасада с два вида облицовки, тази къща има различен образ от съседите си и се забелязва отдалеч в Гоце Делчев.

МАРТ/АПРИЛ - "На едно ниво и в единство с пейзажа" - Радина Иринкова, Redesign studio

Тази къща е резултат от доброто сътрудничество, което са имали инвеститор, архитект и интериорен дизайнер при осъществяването на индивидуален проект за "умен" дом с щедри пространства.

ЮНИ/ЮЛИ - "Балансирана композиция от дизайн, изкуство и комфорт" - арх. Радина Гешева, арх. Димитър Рахов

Еднофамилната къща е в един от зелените квартали край София и за да се превърне тя в мечтания нов дом на младо семейство, са предприети основни промени в архитектурния план. Това включва вътрешното разпределение, преориентиране на прозорци, оформяне на стени и зони и нова концепция за фасадата.

АВГУСТ/СЕПТЕМВРИ - "Артистичен аранжимент с висок дизайн и бронзови отблясъци" - арх. Ивета Попова, ATG design

Къщата е с щедра площ от 1000 кв. метра, което е било солидно предизвикателство за оформлението на интериора. С артистична визия и чрез умело използване на форми, материали и цветове, еднофамилният дом сега е точно това, за което семейството е мечтало.

СЕПТЕМВРИ/ОКТОМВРИ - "Изобилие от дървесина в пасивната къща" - интериор: Елина Янева, Studio ONE; архитектура: арх. Ива Грекова, "Ателие 33" ООД; консултант по стандарта "Пасивна къща": арх. Жулиан Начев

Архитектурата и интериорът на къщата са посветени на екологичната концепция, включваща и натурални материали, особено дървесина. Вътрешното оформление е в съвременен стил, без излишества и излъчва много топлина.

ОКТОМВРИ/НОЕМВРИ - "Още една стая и пълна дизайнерска промяна в къщата" - арх. Мина Колева, арх. Петко Колев, студио "Колев"

Проектът за преустройство на еднофамилен дом е много добър пример за предимствата на професионалния архитектурен подход, с който се постига истинско преосмисляне и преобразяване на вътрешното пространство, а не просто разхубавяване и освежаване.

ОКТОМВРИ/НОЕМВРИ - "С елегантен образ и вътре, и вън" - Архитектура и интериор: Студио "Монблан дизайн" - арх. Петър Костов, арх. Йордан Йорданов, инж. Петя Петкова, инж. Силвия Дончева, арх. Христина Маринова, ландшафт: арх. Ивелина Радилова, финансов мениджър: Петя Костова

Екипът е преодолял сложни предизвикателства както във вътрешното пространство, така и навън. Първоначалната идея на собствениците била за едноетажна къща, но после планът се променя и тя става двуетажна. Резултатът е елегантен и красив дом със стилни архитектура и интериор.

НОЕМВРИ/ДЕКЕМВРИ - "Въздушната къща върху "яйце" сред езеро с японски риби" - Архитектура и интериор: арх. Севдалина Недева, арх. Емил Пелитев, арх. Камен Неделчев, студио "Хеликс"; конструктор: инж. Драгомир Карабелов; изпълнител: "Алан Груп" ООД

Тази къща предизвиква изумление при първата среща с нея, защото носи усещане за нереалност. И причината е в нестандартната архитектурна импресия, създаваща усещане, че сградата сякаш левитира. С площ от 1000 кв. метра къщата е предоставила на професионалния екип идеалната сцена за създаването на интериор със спокойно излъчване и с много смарт функции.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Финансови зависимости са основната причина това ръководство на БФС начело с Борислав Михайлов да са се вкопчили така яростно във властта и да търсят всякакви юридически трикове да протакат делата в съда. Това твърди пред "България Днес" специалистът по спортно право Георги Градев. Михайлов призна в интервю за "Гонг"

В страхотна форма и на точки видяха Весела Бабинова радостните папараци на "България Днес". Актрисата смело крачи из София и може да се похвали с фигура, по-добра от тази, преди да забременее. Бабинова роди в един и същи ден с приятелката си Луиза Григовора през 2020 г. Дъщеря й се казва Йоана, а Луиза има момче - Бран. Да са живи и здрави

Атанас Фурнаджиев е близък до спорта ни, вярвам, че нещата ще потръгнат "Изгониха ме от биатлона", призна олимпийската ни шампионка в този спорт Екатерина Дафовска. На Общо събрание преди два дни тя бе сменена като президент на федерацията от Атанас Фурнаджиев, който бе и вице в БФС. "Доста усилия положиха и настоящият министър в оставка Радостин