Идеални прозорци за плосък покрив

https://www.24plovdiv.bg/idealendom/article/11459837 www.24chasa.bg

Нови продукти с наградата Red Dot в портфолиото на VELUX

VELUX допълва портфолиото си с новите прозорци за плосък покрив с плоско и с огънато стъкло. Те са идеалното решение за жилищни сгради. Техният елегантен и минималистичен дизайн, който бе отличен с наградата Red Dot Design Award 2021, осигурява още повече осветена площ – от прозорците се вижда единствено безкрайният син небосклон. С тези нововъведения прозорците VELUX за плосък покрив предлагат решение за всеки: куполи без стъклопакет за нежилищни сгради, съвременни прозорци с купол за жилищни сгради, както и прозорци с огънато и плоско стъкло за ценителите на модернистичния дизайн. 

Едно от най-големите предимства на новото поколение прозорци VELUX за плосък покрив e

уникалната конструкция на горния модул със стъкло „от ръб до ръб“.

Благодарение на нея дневната светлина, навлизаща в помещението през покрива, е до 52%* повече, в сравнение с предходното поколение. Новият дизайн е толкова стилен, че отваряемият вариант с плоско стъкло спечели наградата Red Dot в категория „Продуктов дизайн“.

Прозорците са налични в 7 различни размера

– от 60х60 см до 120х120 см. А по-късно тази година VELUX Group ще добави три нови размера – 150х100 см, 150х150 см и 200х100 см. Прозорците за плоски покриви са идеален избор за покриви с наклон от 0° до 15°. Те са лесни за монтиране и имат отлична шумоизолация от външен шум – до 42 dB. А двойният и тройният стъклопакет с ламинирано вътрешно стъкло осигуряват отлична топлоизолация и намаляват разходите за енергия.

Прозорците имат изключително ниска U-стойност – 0,65 W/кв. м K на модела с огънато и 0,75 W/кв. м K на модела с плоско стъкло, когато се използва двоен стъклопакет. А с троен стъклопакет стойностите са съответно 0,55 W/ кв м K и 0,60 W/кв. м K, което намалява консумацията на енергия и допринася за отлична термоизолация.

Всеки от новите прозорци за плосък покрив VELUX може да бъде фиксиран или отваряем, а от есента очаквайте и

вариант, захранващ се със слънчева енергия.

Те са съвместими с редица аксесоари за повече комфорт у дома, като дискретно поставените сенници или затъмнителни щори.

Сред предложенията на VELUX Group за плосък покрив са куполи без стъклопакет, които осигуряват приглушена слънчева светлина, оптимална сигурност, отлична шумоизолация, като за всичко това се изисква минимална поддръжка. Това ги прави идеален избор за нежилищни или индустриални сгради като складове, гаражи или навеси. А решение за жилищни сгради са прозорците с купол и стъклопакет. Те са направени от PVC конструкция с двоен енергийно-ефективен стъклопакет.
За още информация за новата серия прозорци VELUX за плосък покрив и техните характеристики, посетете www.velux.bg.

* Осветена площ в сравнение с CVP/ CFP 60x60.

За VELUX Group
В последните 80 години, VELUX Group създава по-добра среда за живот за хората по света, като използва по най-добрия начин дневната светлина и свежия въздух, проникващи през покрива. Нашата продуктова програма включва покривни прозорци, оригинални слънцезащитни продукти, продукти за монтаж и решения за домашна автоматизация. Те помагат за осигуряване на здравословен и устойчив вътрешен климат – за работа, учене, игра и почивка. Имаме производствени и търговски компании в над 40 държави, с около 11 500 служители. През 2020 г. VELUX Group се ангажира да улови своя исторически въглероден отпечатък и да постигне Доживотна въглеродна неутралност, чрез партньорство с WWF.
За повече информация, посетете www.velux.com.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Злополука е претърпяла дъщерята на президента Дарина Радева, видяха загрижените топпапараци на "България Днес". Красавицата се разходи до НАТФИЗ в столицата, за да се срещне с приятели, въпреки превързаната й ръка. В топлите пролетни дни тя заложи на небрежен стил и младежка класика - дънки с потник и кецове

Дружеска засечка на тротоара зарадва актьорите Камен Воденичаров и Цветан Николов, по-известен като Цецо Тотото. Двамата радушно се поздравиха, размениха приятелски думи и отпрашиха с широки усмивки след приятния лаф по задачи. Снимки: "България

Бригадир Аспарухов провери обстановката около столично заведение, видяха незабележимите папараци на "България Днес". Бившият разузнавач показа, че все още е в играта, след като няколко пъти обиколи един и същ периметър, оглеждайки всеки един детайл. Снимки: България