Сейед Мохаммад Джавад Расули, извънреден и пълномощен посланик на Ислямска република Иран в България, е роден на 23 ноември 1959 г. Магистър по международно право. Започва работа в Министерството на външните работи на Иран през 1985 г. Работил е в дипломатическите мисии на Иран в Катар и Филипините, бил е генерален консул в Мюнхен и Хамбург. Първият му мандат като посланик е в Саудитска Арабия (2010-2014). От 2018 г. е извънреден и пълномощен посланик на Ислямска република Иран в България.
Проф. Иван Илчев е роден на 25 юни 1953 г. Завършва история в Софийския университет. Защитава докторска дисертация на тема „България в балканската английска политика (1913 – 1918)“ през 1981 г. Става професор по нова и най-нова история на балканските народи в СУ "Св. Кл. Охридски" през 1995 г. Избран за ректор на Софийския университет в два последователни мандата в периода 2007 – 2015 г. Приет за член-кореспондент на Българската академия на науките от 2012 г.
Знамето на Република Северна Македония
Снимка: Pixabay
Знамето на Република Северна Македония
Снимка: Pixabay
Соломон Паси
Георги Милков
Проф. Даниел Вълчев е роден на 10 август 1962 г. в Бургас. Завършва Юридическия факултет на СУ “Св. Климент Охридски”. Вицепремиер и министър на образованието и науката (2005-2009). Избран е за декан на Юридическия факултет на Софийския университет на 8 април 2019 г.
Кралица Елизабет II СНИМКА: Архив.
Кой освободи медиците - еп. 5 от сериала на Георги Милков
Колаж от грузински ястия - чакапули (долу вдясно), шкмерули, пхали и хинкали.
Белият "Ленд Крузър" на чеченския лидер след като е взривен дистанционно в кв. "Ал Дафна" на катарската столица през 2004 г.
20 г. по-късно: България погуби наследството на Теодор Димитров
Надежда Нейнски
Дейвид Харис е роден на 23 септември 1949 г. в Ню Йорк. Завършва Пенсилванския университет, специализира в Оксфорд. Започва работа в Американския еврейски комитет (АЕК) през 1979 г. Става главен изпълнителен директор на АЕК през 1990 г., работейки по правозащитни каузи по целия свят.
Плашилата от арабския бостан станаха ненужни
Теодора Генчовска  поема поста на министър на външните работи на България в правителството на Кирил Петков на 13 декември 2021 г. Подава оставка на 13 юни 2022 г. Завършила е СУ „Св. Климент Охридски“ и Военната академия „Георги С. Раковски“. Започва професионалната си кариера като експерт по въпросите на сигурността и отбраната в Генералния щаб на Българската армия. Работила е като съветник по отбраната в Постоянното представителство на България в ЕС и Постоянната делегация на България в НАТО.
Ева Перон.
Айлин Секизкьок
Шиндзо Абе в София през 2018 г. Снимката бе публикувана тогава в официалния му туитър.
Проф. Давид Хаят е роден на 27 август 1956 г. Завеждащ отделение “Медицинска онкология” в болница “Питие-Салпетриер” в Париж от 1990 г. Професор в университета “Пиер и Мария Кюри”, асоцииран професор в Центъра за лечение на рак “М. Д. Андерсън” в Хюстън, Тексас, и член на борда на Американското дружество по клинична онкология. Основоположник на специализирана програма за подкрепа на болни от рак с цел да се справят по-успешно с болестта, и автор на няколко книги и изследвания по тази тема.
Проф. Петър Стоянович е роден на 25 юни 1967 г. в София. Завършва обща история и история на Източна и Югоизточна Европа във Виенския университет. Избран за министър на културата от 42-ото народно събрание на 29 май 2013 г. Професор в Института за исторически изследвания към БАН.
Проф. Искра Баева е историк. Научните  интереси са в областта на съвременната световна история, история на прехода в Източна Европа и студената война. Специализирала е в департамента по политически науки на Варшавския университет и по програмата за изследване на студената война в центъра “Удроу Уилсън” във Вашингтон, САЩ.
Муса Абу Марзук е роден на 9 януари 1951 г. в Газа. Оглавява Политбюро на Ислямското съпротивително движение "Хамас" през 1991 г. Ръководи действията на палестинската организация от Аман до 1995 г., когато е депортиран и арестуван на летището в Ню Йорк като прекарва в затвор в САЩ до 1997 г.
Невиждани мощи на светите братя Кирил и Методий идват от Света гора
Георги Ганев е икономист, депутат от “Демократична България”, член на парламентарните комисии по бюджет и финанси и по труда, социалната и демографската политика.
Проф. Даниел Вълчев Снимка: Архив
Храмът "Възкресение Христово" на Велика събота
Ловчански митрополит Гавриил
Георги Милков СНИМКА: РУМЯНА ТОНЕВА
Храмът "Възкресение Христово" на Велика събота
За клетвата на Кирил Петков и министрите му патриархът не бе сред гостите в Народното събрание, каквато традиция следват премиерите от Симеон Сакскобругготски насам.
Вицепрезидентът Илияна Йотова бе топло посрещната от българите в Битоля.
СНИМКИ: АВТОРЪТ
Илияна Йотова към журналисти от РСМ: Четете българската конституция (Обзор, видео)
Десетки искаха да се снимат с вицепрезидента Илияна Йотова
ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

След успеха на биографичните си книги Георги Тошев е замислил нов проект. Писателят журналист обикаля из София и не спира да говори по телефона. За финал Тошев се видя със свой приятел. Снимки: България

На пазар с мъжа си отиде Петя Буюклиева. Огнената певица и съпругът й носеха найлонови торби с покупки и побързаха да се приберат в дома си. Снимки: България

На протест срещу хартиената бюлетина се появи в четвъртък вечерта Лена Бориславова. Бившата говорителка на кабинета "Кирил Петков" се беше пременила с шапка с помпон и дълго разговаря със свои съмишленици. Снимки: България