Петър Димков-внук за ниското кръвно

14.07.2021 08:54 24 Здраве

При хипотония (понижено кръвно налягане):

I. Сутрин, обед и вечер 20 минути преди ядене да се взема по 1 с.л. смес от: по 250 г чист зехтин, лимонов сок и чист пчелен мед.

II. Десет минути след сместа (сутрин, обед и вечер) да се пие по 75 мл отвара от: 5 ореха, счукани с ядките и черупките заедно, вързани с марличка, и по 3 с.л. корени от коприва, репей и троскот и 2 с.л. очистен овес - зърна, в 2 литра вода, на тих огън врят 15 мин, след което се прибавят 4 с.л смес от равни количества:

Борови връхчета

Бял равнец

Исландски лишей

Мечо грозде

Росопас

Спирея

Синя тинтява

Хмел - шишарки

Добавя се 1 лимон, разрязан на 4 части и ври още 15 мин. Като изстине, се прецежда през тънка кърпа чрез изстискване. Пие се подсладено с мед и лимон на вкус.

III. Два часа след ядене (сутрин, обед и вечер) да се вземат по 20 капки на 1 бучка захар от следната домашна тинктура: Вземат се по 20 г босилек, очанка, седефче и бял равнец. Билковата смес се слага в 500 мл кипяща вода и ври захлупена 10 минути. Като изстине, се прецежда през тънка кърпа и се добавят 400 мл коняк. Държи се на студено, за да не вкисне.

IV. Вечер преди лягане да се правят следните процедури: парен компрес на малкия мозък с торбичка от тънко хасе, напълнена с търпимо горещ и полусварен ечемик (врял само 5 минути, за да може да се използва 2-3 вечери поред), с продължителност 20 мин.

Следва редуваща баня на краката до под коленете (42С - 30 сек, 20С - 3 сек, 5 пъти), като се започва с горещата и се свършва с хладката вода и потапянето в горещата и хладката вода се счита общо за 1 потапяне (1 път).

V. Добавки:

1. Сутрин на първа закуска да се пие следната смес: от вечерта се поставя в 200 мл боза 20 г хлебна мая. Сутринта се разбърква и се добавя 1 ч. лъжичка бирена мая.

2. След обед и вечер да се пие по 50 мл чисто домашно червено вино.

3. При криза на сърцето да се легне и да се постави на сърцето компрес от вода и оцет наполовина, съчетан с обуване на краката "мокри чорапи" до коленете и на ръцете до лактите. Държат се докато премине кризата.

4. Да се правят ежедневни разходки на чист въздух най-малко по 2 часа.

5. Вместо вода да се пие отвара от: 20 шипки, разрязани на две, и 2 с.л. глог се запарват с 500 мл кипяща вода, врят 15 мин и като изстине, се прецежда.

Рецептите от наследника на великия лечител са на 24zdrave.bg

Други от Здраве

100 нови случая на заразяване с коронавирус, един е починал

Новите потвърдени случаи на коронавирус у нас за последното денонощие са 100, сочат данните на Единния информационен портал, цитирани от БТА. Направени са 2439 теста, което означава

СЗО: Над 1000 са нападенията срещу болници в Украйна при руската инвазия

Световната здравна организация (СЗО) съобщи днес, че е регистрирала 1004 нападения срещу здравни заведения в Украйна по време на руската инвазия - най-големият брой

Рекорден брой деца, ухапани от кърлежи в София

Рекорден брой деца, ухапани от кърлежи през последните дни. За това сигнализират педиатри в София. В едно от столичните лечебни заведения е било доведено 4-годишно дете

Компания на Мъск поставя мозъчни импланти на хора

Компанията на Илън Мъск "Нюралинк" (Neuralink) е получила разрешение от Агенцията на САЩ по храните и лекарствата да започне клинични изследвания, включващи поставянето на мозъчни импланти на хора

108 нови случая на коронавирус, починали са петима

Новите потвърдени случаи на коронавирус у нас за последното денонощие са 108, сочат данните на Единния информационен портал. Направени са 2364 теста, което означава

>