Инж. Владимир Кисьов: В момента няма леви и десни, има можещи и неможещи

07.07.2021 08:06 Радко Паунов
Инж. Владимир Кисьов

Икономическа криза се овладява за 3-4 г., а духовната - за две десетилетия

Апелът ми към политиците е да не забравят какво са обещавали, защото хората го помнят и търсят

Не е добре да залитаме в крайности, нацията има нужда от сплотяване, казва кандидатът на “Българските патриоти” в Пловдив и областта

- Г-н Кисьов, кампанията е почти на финала, а лидерска битка в Пловдив не се състоя. Защо според вас такава нямаше на тези избори?

- Нямаше, защото големите партии не искаха тя да се състои. Визирам ГЕРБ, “Има такъв народ” и БСП. Обществото искаше да чуе техните послания и виждания, дори желаеше да им зададе въпроса: “Как смятате да изпълните вашите обещания?”

Очевидно политическата класа у нас не иска да застане очи в очи с хората и да отговаря на питанията им. А те се интересуват кога и в какви срокове ще изпълнят това, което са обещали.

ВМРО е част от коалицията “Българските патриоти”, която излезе с ясна програма. Посочи ѝ какво е изпълнила - например

увеличаване на

минималната

работна

заплата и на

минималната

пенсия

Благодарение на ВМРО всяка година се увеличават заплатите с 10% в държавния сектор.

Ние настояхме да има облекчение за деца, които родителите да ползват през 2021 г. Стъпките са 400 лв. за едно дете, 500 за две и 1350 лв. за три и повече деца. Нашата политическа сила много настояваше да се помогне на един от най-засегнатите сектори в нашата икономика - туризма. Но по безпринципен начин това беше отхвърлено.

- Каква е вашата прогноза за 11 юли?

- Виждаме, че хората искат промяна. Независимо кой е управлявал предните два-три мандата.

Българите

настояват за

друг модел

В последните месеци виждаме какви нелицеприятни неща излизат за предишната власт. Смятам, че е време да се седне и да се работи вече по нови правила. А те са прости и ясни - малко повече почтеност от страна на политиците. И да не забравят клетвата, която са дали като депутати.

- Вие от “Българските патриоти” какво препоръчвате, за да се случи тази промяна, за която говорите?

- Показахме, че за нас изборите не са самоцел, както и властта. Доказахме, че не сме авторитарни партии и

лидерите ни

в името на

обединението

забравиха за

това, което

ги разделя,

само и само да се върви напред. Убеден съм, че “Българските патриоти” все повече ще имат място в политиката на фона на несигурността. Смятам, че здравият разум на българите ще надделее и ще подкрепи патриотичната идея.

- Въпреки обединението социологическите проучвания не ви отреждат добро представяне на вота. Вашето обяснение?

- Водят се хибридни и компроматни войни срещу нас. Има една партийка със силен русофилски уклон, представяйки се за патриотична, която всячески бие по нас. Смятам, че е силно надценена в социологическите проучвания. Зад нея седят фактори, които искат да разбият патриотичната идея у нас. И това е целта на тази формация.

- Аргументирайте се защо пък вие трябва да сте в следващото Народно събрание?

- За да бъдем страж на българските ценности и да бием камбаната, когато те са застрашени.

В 44-ия парламент показахме политики, които не са в ущърб, а в интерес на обществото. Нескромно е да изброявам постиженията за обикновените хора, извоювани по наше настояване. Малцина знаят с каква цена сме го постигнали. Смятам, че

българските

патриоти трябва

да са във

властта

и по ред други причини. Една от тях е свързана с прекомерните искания и хленчения на Северна Македония спрямо България, а другата - недопускане на бежанска вълна у нас, както и на Истанбулската конвенция. Нашите ценности са основани на християнството и на семейството.

Показахме в предходния мандат как трябва да се управляват финансите и какви мерки да се прилагат към бизнеса. Част от тези наши виждания сега ги откриваме в програмите на тъй наречените нови партии. Но смятам, че в българския политически живот място имат както новите проекти, така и традиционните политически сили.

- Българинът не залита ли периодично в крайности? Навремето величаеше Иван Костов, а след това го разпна. Същото се случи и с царя, нещо подобно наблюдаваме и с Борисов.

- България е малка и повечето се познаваме. Виждаме как едни хора влизат в политиката и за кратко време успяват да си вдигнат стандарта. Такива примери има и в Пловдив. Това не остава незабелязано. И

хората наказват

политически

партии и техни

ръководители

заради

действията на

местни лидери

Младите също не прощават подобни несправедливости.

Да, не е хубаво да се залита в крайности. Затова е важно нацията да бъде сплотена. За нас по-големият проблем е духовната криза, отколкото икономическата, която при правилно управление се овладява до 3-4 години. Докато духовната отнема поне две десетилетия, за да бъде преодоляна. Отворени сме към всички политически партии, с които ни съвпадат вижданията по тези теми. В момента няма ляво и дясно, има можещи и неможещи.

- Мнозина предричат, че след изборите на 11 юли може да се задълбочи политическата, а оттам и икономическата криза. Вие какво мислите?

- Правилата и законите трябва да са такива, че да не засягат икономиката на страната при политически трусове. Давам пример. В Белгия нямаха няколко години сигурно правителство, но икономиката им не страдаше.

- Но когато у нас има политическа нестабилност, това рефлектира върху икономиката.

- Това е така, защото нашата икономика е прекалено свързана с държавата, което е един от големите проблеми. ГЕРБ обещаваха, но не направиха нищо за децентрализацията.

- Като човек, който 30 г. се занимава с бизнес, на какво ви научи?

- На правила, дисциплина, отговорност и лоялност. Ако шикалкавиш и не си изпълняваш ангажиментите, просто оставаш зад борда. И те забравят. Апелът ми към политиците е да не забравят какво са обещавали, защото хората го помнят и търсят. Важи за всички, независимо от коя партия са.

ВИЗИТКА

Инж. Владимир Кисьов е 10-и в двете листи на коалиция “Българските патриоти” в Пловдив и областта. Роден е на 25 февруари 1966 г. Завършил е Университета по хранителни технологии, специалност “Технология на продуктите за обществено хранене”.

В бизнеса е от 1990 г. в областта на туризма, строителството и управлението на хотели, изграждане на офис сгради и жилища.

4 мандата е общински съветник в Пловдив. Семеен, с две дъщери и внучка и внук.

Други от Пловдивски

Каква е истината за освобождението на Пловдив

Нелепо е да се твърди, че турците сами са напуснали града – напротив, готвели са пълното му опожаряване На днешния ден, вместо да спорим и сипем хули, е редно да отдадем почит  на онези

Областният управител на Пловдив: Когато даряваш, ти ставаш по-богат

Областният управител на Пловдив Илия Зюмбилев пожела здраве, мир и просперитет на всички жители на региона по случай Коледа и Нова година. Той призова хората да даряват, защото така стават по-богати

Кирил Борисов: Брендо идва в България и си отива в зависимост от работата, която има

Брендо идва в България и си отива в зависимост от ситуацията, в която се намира, в зависимост от работата, която има. Това коментира журналистът от "24 часа" Кирил Борисов пред Нова тв

Зам.-кметът Стефан Стоянов си събра багажа - губи ли Пловдив без него?

Минава за един от най-образованите и интелигентни управници Той е човек с десни убеждения, макар да не е член на ГЕРБ След 12-годишно управление на европейските политики и образованието в Пловдив

Кандидатът за кмет на Пловдив от ПП-ДБ проф. Ивайло Старибратов: Приходите от данъци спадат, защото хората нямат доверие на управлението (видео)

Всички от моя род преди мен са дали нещо на града и смятам, че и аз мога да допринеса със своите сили да подредим собствения си дом Поддръжката на инфраструктурата – пътища, тротоари, озеленяване

>