Утайка от кафе и кокосово масло придават бронзов тен

06.07.2021 03:00 Виктория Костова

Черният чай потъмнява кожата

Много жени мечтаят за хубав морски тен през летния сезон. Ако нямате възможност да прекарате повече време на плажа, може да постигнете златиста кожа с бронзанти. Тези продукти са широко разпространени на пазара, но има много начини да си ги приготвите и у дома.

Натуралните съставки на повечето автобронзанти, освен че потъмняват кожата, а и я хидратират и омекотяват. Кафето например премахва мъртвите кожни клетки и подобрява кръвообращението. Направете кожата си гладка и с хубав тен с 5 супени лъжици утайка от кафе и 3 лъжици кокосово масло. Съставките трябва да бъдат разбъркани добре до хомогенна смес. Нанесете върху кожата си и изчакайте да подейства 20-30 минути. След това измийте с топла вода и може да повтаряте процедурата 2-3 пъти седмично.

Бронзантът с какао не само ще потъмни кожата ви, но и ще я освежи. Смесете 1/4 чаша какао с лосион за тяло, който е да е бял и да е без аромат. Може да го нанасяте и на лицето. След няколко часа кожата ви ще придобие красив златист тен.

Черният чай също потъмнява кожата. Сложете половин литър вода да заври и добавете 1 с.л. екстракт от ванилия. Разбърквайте през цялото време и после прибавете във водата няколко пакетчета черен чай. Оставете да поври за няколко минути и после изчакайте да изстине. Изсипете течността в бутилка с пулверизатор, с която лесно може да напръсквате върху тялото.

Лицето също се нуждае от хубав тен и блясък. Направете си бронзираща пудра с канела, индийско орехче, какао и царевично нишесте. От всички съставки ви е необходима по една супена лъжица. Само от смляното индийско орехче използвайте 1 чаена лъжичка. Първо смесете царевичното нишесте и канелата на прах, после добавете какаото и индийското орехче и разбъркайте отново. Изсипете пудрата в празна пудриера или кутийка с капаче. Нанасяйте бронзанта с помощта на чиста четка за руж.

Друг начин да си направите домашна бронзираща пудра е, като използвате сенки за очи. Изберете си цвят и натрошете сенките в съд. Добавете какао или канела до постигане на желания цвят на бронзанта. Поставяйте пудрата с тампон за пудра или с четка за руж.

Не забравяйте, преди да нанесете бронзанта, да ексфолиирате лицето си. Загарът му трябва да е малко по-светъл от този на тялото. Ако използвате фон дьо тен или пудра например, цветът ще потъмнее допълнително.

Пилингът е важен не само за лицето, а и за цялото тяло. Първо омекотете кожата си под душа и след това нанесете скраб или ексфолиант. Това премахва ненужните мъртви клетки и остатъците от различни козметични продукти.

Пилингът е важен и за сияйния и равномерен тен. След ексфолиирането не нанасяйте лосиони или масла, защото бронзантът може да се разтече. Лактите, коленете и глезените поглъщат по-големи количества продукт и понякога стават по-тъмни от останалата кожа. Хубаво е предварително да ги намажете с хидратиращ крем.

За да запазите бронзанта най-дълго върху кожата, поръсете бебешка пудра на местата, които най-много се изпотяват. Пудрата попива влагата и бронзантът няма да се изтрие.

Други от Оживление

Телешки скалопини с богат винен сос

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен

Георги Георгиев, който подрежда с кауза София

“Да подредим града с Георги Георгиев” - ето така общува със софиянци председателят на СОС Георги Георгиев. Той направи подкаст, в който разказва за всичко - от това как да помогнем на децата със

Силвия Лулчева и Васил Бинев участват във втория филм на Яна Титова – “Диада”

В главната роля във втория филм на Яна Титова - “Диада”, е 19-годишната актриса Маргарита Стойкова, позната от сериала “Татковци”. Тя играе Дида, която е на 16 години и живее в малък град

Въпросът за условията на труд в киното е на дневен ред в Кан

Въпросът за условията на труд в киното е на дневен ред в Кан, съобщи АФП. Да се работи в киноиндустрията е мечта, която все по-често се превръща в кошмар във Франция

Евелин Костова на 30: Влизам в новото ниво с много мечти, малко планове и с верни приятели

Актрисата Евелин Костова отпразнува 30-годишнината си, обградена от любимите си хора. За това сподели самата тя в инстаграм профила си, като сподели снимки със семейството си

>