Иван Стоянов: Атакуват ни със слухове без доказателства

02.07.2021 07:30 Радко Паунов

Да, имаме грешки, но направеното е много повече, казва седмият в листата от ГЕРБ-СДС в Пловдив

Ще надградим резултата от 4 април - вместо трима ще вкараме 4-има депутати

Иван Стоянов е седми в листата на ГЕРБ-СДС за Пловдив-град на предстоящите избори. Кмет е на район “Източен”. Роден е през 1972 г.

Завършил е магистратура по биология в ПУ “Паисий Хилендарски”, специализирал е “Музейно дело, ботанически и зоологически градини”.

Бил е в частния сектор. Преди да бъде избран за районен кмет, беше директор на общинското предприятие “Чистота”. Семеен, с една дъщеря.

- Г-н Стоянов, не ви ли притеснява липсата на предизборна кампания в Пловдив? Остават малко дни до вота, а няма битка сред претендентите.

- Това е привидно. Да, няма я онази кампания, която сме свикнали да наблюдаваме. Но по районите на Пловдив не е така. Обикаляме по цял ден и се срещаме с граждани. Специално в район “Източен” забелязвам, че хората не са апатични и не са настроени срещу ГЕРБ, както се опитва да внушава служебното правителство. Много пловдивчани виждат какво е направено в града през последните години. Жителите на район “Източен” също не са черногледи и отчитат постигнатото.

- Вие специално на какво наблягате при срещите ви?

- Вижда се, че пропагандата е изцяло анти-ГЕРБ. Но след разговори хората се съгласяват, че направеното от нас се вижда не само в Пловдив. Заради ремонта на магистрала “Тракия” край Чирпан сега се налага колите за морето да минават по стария обходен маршрут. И това върна спомените на мнозина колко тежко се е пътувало преди. А с магистралата се стига от Пловдив до Бургас за два часа.

- Не забелязвате ли апатия у избирателите?

- Да, има известна демотивация. И изборите в Благоевград го показаха. Сякаш

целта на някои

е да докарат

хората

до апатия
Нашата работа е да активираме симпатизантите ни, за да изкараме добър резултат.

- ГЕРБ е в кръгова отбрана. Защо?

- Беше ясно, че ще бъдем подложени на огромна атака. Още с приемането на закона за противодействие и борба с корупцията беше ясно, че на определени кръгове ще бъдат засегнати интересите. Един от тях - олигарх с 19 обвинения, се крие в Дубай. Той спонсорираше протестите м.г. и все още има влияние. И не е единственият засегнат, който прави всичко възможно партия ГЕРБ да бъде отстранена. Видя се по време на пандемията, че ние управлявахме най-добре кризата. Служебният кабинет призна, че в хазната има 1,5 млрд. лева. Откъде са? От лошото правителство на ГЕРБ. Най-отвратителното е, че пропагандата срещу нас се основава само на слухове и твърдения, без да са доказани.

- Кой е основният ви противник - БСП или така наречените нови партии?

- Служебното правителство.

- Защо?

- Защото работи само с внушения. Не се посочва конкретно какво лошо е направила ГЕРБ, а само се хвърлят недоказани обвинения. Този кабинет скоро ще навърши два месеца, откакто управлява. Но

държавата не

отива на добре

- Защо приехте да се кандидатирате за депутат, след като сте районен кмет?

- 8 г. бях директор на общинското предприятие “Чистота” в Пловдив. Кмет съм от година и осем месеца. Чувствам морално задължение да се включа в изборите за Народно събрание. Познанията ми в местната власт биха били полезни в законотворческата работа на парламента. Аз съм трайно свързан с Пловдив и дори да стана депутат, няма да престана да помагам на града.

Една от каузите ми е

борбата за чистия въздух

- Говорите ли на предизборните ви срещи за грешките, допуснати от ГЕРБ?

- Положителните неща, направени от нас, са много повече от грешките ни. Да, допуснали сме такива, но те са поправими. Кажете, имаме ли алтернатива? Какво ще направи “Има такъв народ”? Та ние не знаем кой ще е министър-председателят им. Те не поемат политическа отговорност.

- Прогнозата ви за Пловдив на 11 юли?

- Да надградим резултата от 4 април - вместо трима да вкараме четирима депутати. Не е нереалистично.

Други от Пловдивски

Каква е истината за освобождението на Пловдив

Нелепо е да се твърди, че турците сами са напуснали града – напротив, готвели са пълното му опожаряване На днешния ден, вместо да спорим и сипем хули, е редно да отдадем почит  на онези

Областният управител на Пловдив: Когато даряваш, ти ставаш по-богат

Областният управител на Пловдив Илия Зюмбилев пожела здраве, мир и просперитет на всички жители на региона по случай Коледа и Нова година. Той призова хората да даряват, защото така стават по-богати

Кирил Борисов: Брендо идва в България и си отива в зависимост от работата, която има

Брендо идва в България и си отива в зависимост от ситуацията, в която се намира, в зависимост от работата, която има. Това коментира журналистът от "24 часа" Кирил Борисов пред Нова тв

Зам.-кметът Стефан Стоянов си събра багажа - губи ли Пловдив без него?

Минава за един от най-образованите и интелигентни управници Той е човек с десни убеждения, макар да не е член на ГЕРБ След 12-годишно управление на европейските политики и образованието в Пловдив

Кандидатът за кмет на Пловдив от ПП-ДБ проф. Ивайло Старибратов: Приходите от данъци спадат, защото хората нямат доверие на управлението (видео)

Всички от моя род преди мен са дали нещо на града и смятам, че и аз мога да допринеса със своите сили да подредим собствения си дом Поддръжката на инфраструктурата – пътища, тротоари, озеленяване

>