Тоник за лице от ягоди и розова вода спира появата на акне

25.06.2021 18:37 Виктория Костова
СНИМКА: ПИКСАБЕЙ

Череши и мед хидратират кожата и премахват белезите

Сезонът на апетитните сочни череши и ягоди дойде. От тези плодове се приготвят сладкиши, шейкове, коктейли, както и се ползват в кулинарията като украса. Те обаче имат и широко разпространение в козметиката, защото притежават противовъзпалителни свойства, хидратират кожата и премахват белези. Черешите се използват срещу преждевременно стареене, защото съдържат голямо количество витамини A, C и бета-каротин, както и антиоксиданти.

Може да си направете и маска за лице с тези плодове в съчетание с ягоди и мед. Смесете 5-6 ягоди, още толкова череши и 1 с.л. мед до получаване на хомогенна смес. Нанесете пастата върху почистено лице и оставете да подейства около половин час. Накрая измийте с вода.

Костилките на черешите също влизат в употреба, затова не ги изхвърляйте. Счукайте няколко костилки до получаването на каша и нанесете върху засегнатите участъци на кожата. Оставете да престои 15-20 минути. Тази смес помага при екзема и псориазис.

Черешите трябва да се ползват в козметиката и заради това, че действат антибактериално, поддържат кожата блестяща и здрава, изчистват пигментни петна и я избелват. Вкусните плодове също така подпомагат клетъчната регенерация. Затова натуралните маски за лице, освен че ухаят много приятно, са и полезни за кожата. Срещу бръчки може да смачкате в купа 5-6 череши и 3-4 ягоди. Нанесете получената смес върху лицето и изчакайте да престои 10 минути. Накрая изплакнете с хладка вода. Така кожата ви ще придобие по-омекотен, тонизиран и подхранен вид.

Добър ексфолиант е сместа от череши и овесени ядки. Пилинг маската премахва мъртвите клетки, стимулира кръвообращението на кожата и почиства порите в дълбочина, предотвратявайки образуването на черни точки. Смесете 1 с.л. овесени ядки с 2 с.л. сок от череши до получаването на гъста паста. Нанесете върху почистеното лице и масажирайте с кръгови движения за няколко минути. Изплакнете с хладка вода.

Ако кожата ви е склонна към акне, направете маска от череши, мед и лимон. Тази комбинация има подхранващо и антибактериално въздействие върху кожата. Смесете 10 череши, 1 с.л. мед и няколко капки лимонов сок. Нанесете върху лицето, оставете за 15 минути, след това изплакнете с вода. Маската има успокояващ противовъзпалителен ефект.

Ягодите също намаляват стареенето на кожата и появата на акне. Може да използвате този плод като тоник за лице. Блендирайте шепа ягоди, след това смесете сока с 50 мл розова вода. След като почистите лицето си вечер, нанасяйте от течността с тампон.

А за да бъде косата ви гладка и лъскава, направете смес от 7-8 ягоди и 1 с.л. майонеза. Разбийте съставките в блендер, докато се получи смес с гладка консистенция. Нанесете по дължината на цялата коса и скалпа и изчакайте да подейства около 15-20 минути. Накрая измийте с шампоан.

Други от Оживление

Телешки скалопини с богат винен сос

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен

Георги Георгиев, който подрежда с кауза София

“Да подредим града с Георги Георгиев” - ето така общува със софиянци председателят на СОС Георги Георгиев. Той направи подкаст, в който разказва за всичко - от това как да помогнем на децата със

Силвия Лулчева и Васил Бинев участват във втория филм на Яна Титова – “Диада”

В главната роля във втория филм на Яна Титова - “Диада”, е 19-годишната актриса Маргарита Стойкова, позната от сериала “Татковци”. Тя играе Дида, която е на 16 години и живее в малък град

Въпросът за условията на труд в киното е на дневен ред в Кан

Въпросът за условията на труд в киното е на дневен ред в Кан, съобщи АФП. Да се работи в киноиндустрията е мечта, която все по-често се превръща в кошмар във Франция

Евелин Костова на 30: Влизам в новото ниво с много мечти, малко планове и с верни приятели

Актрисата Евелин Костова отпразнува 30-годишнината си, обградена от любимите си хора. За това сподели самата тя в инстаграм профила си, като сподели снимки със семейството си

>