ГЕРБ с нов въпрос: Откъде Бойко Рашков има 19 имота за милиони, като цял живот е бил държавен служител

24.06.2021 14:39
Георг Георгиев, Тома Биков и Маноил Манев (от ляво на дясно) на брифинга на ГЕРБ

Откъде служебният министър на вътрешните работи Бойко Рашков има 19 имота за милиони, след като цял живот е бил държавен служител, попитаха от ГЕРБ на днешната им пресконференция.

"Рашков е публично лице и продължава да дължи отговори за 19 имота за милиони, а е бил държавен служител цял живот. Много е лесно да се явяваш като носителя на правдата и да продължаваш да мълчиш как един следовател ще направи такава имотна сага покрай себе си. Когато говориш за съдебни решения за неудобни закони, трябва хората да знаят кой си", каза кандидатът за депутат Маноил Манев.

Рашков е собственик на резиденция в полите на Витоша, на 5 апартамента и 2 къщи, гаражи и парцели за обща стойност над 2 млн. лв. твърди разследване на агенция ПИК от преди седмица. По този повод и зададоха въпросите си от ГЕРБ.

От партията поискаха Рашков да бъде разследван за имотното му състояние и доходите от новия шеф на НАП Румен Спецов . "Няма забранени въпроси към хора на публични позиции. Това не е опит за скандал, а за изясняване на обстоятелства", каза Тома Биков и добави, че се опитват да осветлят какво прави вътрешният министър.

От ГЕРБ напомниха, че все още Рашков не е изнесъл доказателства за подслушванията на политици и не разпознават себе си в изнесените от него сигнали за натиск за предстоящите избори. "Не се разпознаваме. Нека той каже кой осъществява натиск. Ако е мъж, да излезе и да каже мъжки какво има предвид, а не да се държи като пенсиониран полицай с недомлъвки", каза още Биков.

Притеснение изразиха от партията и за държавен фонд "Земеделие", чийто шеф е Борис Михайлов. Причината, че всичко, до което се докоснел фалирало или било закривано, заяви шефът на ГЕРБ-младежи Георг Георгиев.

"Михайлов е имал обща фирма с фалирала и източена банка "Славяни", съществувала в мрачните 90-те години, която през 1997 година фалирала. Имало е 18 лица на бившата ДС в тази банка. Същият този г-н Михайлов е съучредител на една Българо-американска търговска индустриална камара, в която няма нищо американско, търговско и индустриално, просъществувала 1 г. и заличена от съда. По време на съществуването си е била управлявана от Барух Чакъров, който бил изпълнителен директор фалиралата авиокомпания "Балкан" при Гад Зееви, чието име се свързва с най-мощните фалити на 90-те години на БГ Балкан. Той е бил и дясната ръка на Гад Зееви.

Обобщението - банка "Славяни", фалит, Българо-американска търговска индустриална камара - закрита, "Балкан" фалира. Какво е общото между трите фалита - Борис Михайлов. Не, че твърдим, че той ги е фалирал, но е резонен въпросът: "Трябва ли да се тревожим за българското земеделие?", попита Георгиев.

"24 часа" търси за отговор на въпросите на ГЕРБ вицепремиера Бойко Рашков и новия шеф на фонд "Земеделие" Борис Михайлов чрез пресслужбата на МВР, на земеделското министерство и преслужбата на МС.

Други от Новини

Младеж заби кола в дере в Айтос, пострадаха 15-годишно момиче и мъж на 20 г.

15-годишно момиче и нейният спътник на 20 г. пострадаха при катастрофа в Айтос, причинена от млад шофьор с едва няколко месеца стаж зад волана. По данни на полицията около 23,25 ч

Съдът в Добрич остави в ареста мъж, шофирал след употреба на алкохол и дрога

Състав на Районния съд в Добрич уважи искането на Районната прокуратура за налагане на най-тежката мярка за неотклонение спрямо 27-годишен мъж, привлечен в качеството му на обвиняем за това

Управителят на проверения ресторант: Собствениците са гърци, полицаите не искаха документи

„Бяхме си на работа и дойдоха полицаи на проверка, дори не влязоха в ресторанта. Бяха отвън, всичко беше за 15-20 мин. Нито са искали документи, нито са проверявали персонала, клиентите

Радев към деца сираци: Мечти, воля и усилия - те са гаранция за вашия успех

Иска се увереност, искат се мечти, искат се воля и усилия, защото те са гаранцията за вашия успех. С тези думи президентът Румен Радев се обърна към близо 100 младежи в неравностойно положение

Задържаха мъж, влязъл в шадравана в центъра на Русе

Мъж бе арестуван в Русе, след като влезе в шадравана в центъра на града. Това видя репортер на БТА. Сигналът, че в шадравана има мъж с неадекватно поведение

>