Защитени ли са личните ни данни, когато се регистрираме в сайт за онлайн залози

29.06.2021 10:00 24 часа Пловдив онлайн
Източник: Pixabay

При регистрация в букмейкърски сайт едно от нещата, които трябва да направим, е да предоставим личните си данни. Това задължение идва в момента, в който искаме да изтеглим пари, ако сме спечелили. Преди това бетинг компаниите изискват от нас имена, адрес, ЕГН, номер на лична карта, телефон и мейл. В началото можем да депозираме средства и да залагаме пари с тези данни, но стигайки до момента с тегленето, букмейкърите изискват от нас снимки на личната ни карта от двете й страни, за да верифицират профила ни. Причината е, че законът ги задължава и така е по целия свят, не само у нас.

Всичко това можете да направите, например, при бет 365 регистрация, в която ще видите всяка една стъпка.

Много хора първоначално се притесняват от това, тъй като се страхуват от злоупотреба с личните си данни. Компаниите обаче гарантират, че подобно нещо няма как да стане, тъй като имат множество защити. При получаване на лиценза си от Комисията по хазарта в дадена страна, от тях се изисква да докажат сигурността си срещу изтичане на лична информация, хакерски атаки или други злоупотреби. Букмейкърските сайтове разполагат със 128-битово криптиране и SSL сертификати.

Едно от нещата, за които е важно да знаят компаниите от вашите лични данни, е дали имате навършени 18 години, тъй като хазартът е забранен за по-ниска възраст.  Естествено, трябва да се докаже и вашата самоличност, тъй като хазартът е една от сферите, в които хора с нечисти интереси често опитват злоупотреби в цял свят. Затова всяка компания разполага със специализиран екип, който работи с предоставените от вас цифри при регистрацията ви, за да гарантира, че всичко е както трябва.

Сигурно е, че вашите данни ще бъдат ползвани от бетинг брандовете без с тях да бъде злоупотребено.

Във всеки сайт можете да намерите и бутон "Политика за защита на личните данни". Там е обяснено подробно защо се изискват личните данни на всеки клиент. Уточнено е, че "политиката за защита на личните данни отразява изискванията на Регламент 2016/679 ЕС относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни („Общ регламент относно защитата на данните” или GDPR), във връзка с обработването на личните данни и Закона за защита на личните данни, както и други специални изисквания на приложимите за дейността ни нормативни актове, вкл. но не само: Закона за хазарта, Закона за мерките срещу изпиране на пари, подзаконовите нормативни актове, както и приетите от Държавната комисия по хазарта задължителни игрални условия, правила и изисквания за организираните хазартни игри от дружествата, работещи под търговската марка".

Сайтовете за онлайн залагания пишат също: "ако не ни предоставите данни за идентификация, не бихме могли да Ви предоставим съответната услуга".

Те са задължени да пазят вашите лични данни от трети лица, с изключение на дадени институции, за които законът ги задължава, ако им бъдат изискани. Сред тях могат да бъдат Държавна комисия по хазарта, Национална агенция за приходите, Държавна агенция „Национална сигурност“, в изпълнение на нормативно установени изисквания и задължения, свързани с провежданите хазартни игри. Тези органи имат право да получават информация относно регистрираните потребители, направените залози, изплатени печалби, както и други данни, в предвидените от закона случаи и форма.

Като цяло обаче можете да бъдете напълно спокойни, че никой няма да злоупотреби с вашите данни и ще можете да се насладите единствено на събитията, които предлагат букмейкърите. 

Други от Спорт

Стефан Стоянов ще води "Ботев"(Пд) до края на сезона

Стефан Стоянов ще води "Ботев" (Пловдив) в оставащите три мача от първенството на Еfbet лига, съобщиха от клуба.  Днес  той направи първа тренировка начело на "канарчетата"

"Ботев" (Пд) играе 2 мача с гръцкия "Арис" в памет на Тоско Бозаджийски

"Ботев" (Пловдив) уреди 2 приятелски срещи с гръцкия гранд "Арис" (Солун). Двата "жълто-черни" отбора ще играят в памет на Тоско Бозаджийски. Големият привърженик на "канарчетата" загина

"Ботев" (Пд) загуби с 1:2 от "Арда" за "сбогом" с Бруно Балтазар

"Арда" победи с 2:1 "Ботев" (Пд) в Кърджали среща от 33-ия кръг на Първа лига. Домакините успяха да обърнат резултата, след като преди почивката изоставаха в резултата

Пловдивчанинът Димитър Кузманов отпадна на квалификациите от турнира "Ролан Гарос"

Димитър Кузманов отпадна в първия кръг на квалификациите на Откритото първенство на Франция по тенис за мъже и жени „Ролан Гарос". Пловдивчанинът отстъпи с 3:6

Бойко Борисов стана шампион по футбол при ветераните, тигрите биха с 5:3 "Ботев" (Снимки)

Воденият от Бойко Борисов тим на "Витоша" (Бистрица) стана шампион на България по футбол при ветераните. Във финалния двубой, игран пред над 1000 зрители на новоизградения стадион в Пловдив

>