Предстоящите събития за 21 юни 2021 г., подбрани от БТА

20.06.2021 22:47
Нана Гладуиш със своята фондация гостува в Хасково.

Безплатни информационни, практически и психологически консултации ще бъдат предоставяни на онкоболни в Хасково. Розовият кемпер на фондация "Нана Гладуиш - Една от 8" ще бъде от 10 до 15 часа до сградата на Специализираната онкоболница в квартал "Болярово".

***

Благотворителна изложба базар на ръчно изрисувани изделия от стъкло, изработени от правнучката на разградските будители Станка и Никола Икономови, ще бъде открита във фоайето на Регионалната библиотека. Набраните средства от инициативата на Теменуга Ангелова ще бъдат предоставени за лечението на дългогодишната преподавателка Веселина Йотова. 

***

В Бургас ще бъде открита фотодокументалната изложба "Епидемии в един свързан свят". Експозицията е на Националния природонаучен музей при Института Смитсониън в САЩ.

В Бургас изложбата се представя с подкрепата Посолството на САЩ в България. Откриването ще е от 11.30 часа във фоайето на Дома на нефтохимика. 

***

Художествена изложба на възпитаниците на школа "Колорит" към читалище "Заря 1858" - Хасково, ще бъде открита във фоайето на читалището.

***

С концерт за бандонеон, пиано и оркестър "Аконкагуа", посветен на 100-годишнината от рождението на Астор Пиацола, в Ямбол ще бъдат открити музикалните празници "Златната Диана". Програмата включва също представление на операта "Набуко" от Джузепе Верди с участието на оркестъра на Плевенската филхармония, музикалния проект "Музиката вместо улицата" от Георги Калайджиев и Мария Хаушилд и концерт-спектакъла "Да послушаме кино" с Хилда Казасян, Васил Петров, Теодосий Спасов и други изпълнители. 

***

Добрич посреща лятото с музикалния проект "На Север от Изтока" на певицата Даниела Белчева. В концерта ще се включат и джазмените Милен Кукошаров, Димитър Семов, Михаил Иванов и Нейко Бодуров. Входът за събитието, което ще събере публиката на скейтпарка в 19 часа, е свободен. 

***

Симфоничен концерт ще изнесе Камерен оркестър - Хасково, на сцената на Драматичен театър "Иван Димов". Солисти са Деян Великов - контрабас и Венцислав Хърков - виолончело. В програмата Карл Дитерсдорф, Йозеф Хайдн и Едвард Григ. Входът е свободен.

***

С празнична света литургия в най-старата църква в Ямбол, тържествена сесия на Общинския съвет, откриване на художествена изложба на открито и народен събор днес градът ще отбележи своя празник Свети Дух. 

***

В 6.32 ч. започва астрономическото лято.
Преди обяд ще бъде предимно слънчево. След обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност, главно в Източна България и планинските райони, ще превали краткотраен дъжд, а на места и ще прегърми. Ще има условия и за градушки. Времето остане почти тихо. Дневните температури ще се повишат, но максималните ще са в широк интервал, от 25 - 28 градуса в източните райони до 30 - 33 градуса на запад.

Атмосферното налягане ще се понижава и ще е по-ниско от средното за месеца.

Други от Новини

Младеж заби кола в дере в Айтос, пострадаха 15-годишно момиче и мъж на 20 г.

15-годишно момиче и нейният спътник на 20 г. пострадаха при катастрофа в Айтос, причинена от млад шофьор с едва няколко месеца стаж зад волана. По данни на полицията около 23,25 ч

Съдът в Добрич остави в ареста мъж, шофирал след употреба на алкохол и дрога

Състав на Районния съд в Добрич уважи искането на Районната прокуратура за налагане на най-тежката мярка за неотклонение спрямо 27-годишен мъж, привлечен в качеството му на обвиняем за това

Управителят на проверения ресторант: Собствениците са гърци, полицаите не искаха документи

„Бяхме си на работа и дойдоха полицаи на проверка, дори не влязоха в ресторанта. Бяха отвън, всичко беше за 15-20 мин. Нито са искали документи, нито са проверявали персонала, клиентите

Радев към деца сираци: Мечти, воля и усилия - те са гаранция за вашия успех

Иска се увереност, искат се мечти, искат се воля и усилия, защото те са гаранцията за вашия успех. С тези думи президентът Румен Радев се обърна към близо 100 младежи в неравностойно положение

Задържаха мъж, влязъл в шадравана в центъра на Русе

Мъж бе арестуван в Русе, след като влезе в шадравана в центъра на града. Това видя репортер на БТА. Сигналът, че в шадравана има мъж с неадекватно поведение

>