Украйна дръпна 2:0 на Северна Македония до почивката

17.06.2021 16:34 Георги Луканов

Украйна води 2:0 на дебютанта на голямо футболно първенство Северна Македония в среща от група "C" на Евро 2020 след първото полувреме. И двата тима загубиха първите си мачове срещу Нидерландия и Австрия и се надяваха на добър резултат, който да съхрани надеждите им за класиране на 1/8-финалите, дори и като трети в групата.

На стадиона в Букурещ имаше и 15-ина хиляди македонци, пропътували разстоянието от 630 км от Скопие до румънската столица.
Още в 11-ата мин Андрий Ярмоленко със силен спринт напредна сам срещу вратаря на Северна Македония Столе Димитриевски, но вместо да стреля реши да подава, и сгреши.

18 минути по-късно капитанът на Украйна Ярмоленко успя да вкара. Роденият в Санкт Петербург нападател на "Уест Хем" засече топката на метър от голлинията с крак след корнер. За Ярмоленко това бе втори гол на Евро 2020, след като се разписа и срещу Нидерландия.
В 34-ата мин Роман Яремчук с лекота изскочи зад защитата на съперника и прати топката спокойно в мрежата след пас на Олександър Зинченко.

5 минути след това звездата на комшиите Горан Пандев отбеляза виртуозно, но попадението бе отменено заради засада.

Други от Спорт

Стефан Стоянов ще води "Ботев"(Пд) до края на сезона

Стефан Стоянов ще води "Ботев" (Пловдив) в оставащите три мача от първенството на Еfbet лига, съобщиха от клуба.  Днес  той направи първа тренировка начело на "канарчетата"

"Ботев" (Пд) играе 2 мача с гръцкия "Арис" в памет на Тоско Бозаджийски

"Ботев" (Пловдив) уреди 2 приятелски срещи с гръцкия гранд "Арис" (Солун). Двата "жълто-черни" отбора ще играят в памет на Тоско Бозаджийски. Големият привърженик на "канарчетата" загина

"Ботев" (Пд) загуби с 1:2 от "Арда" за "сбогом" с Бруно Балтазар

"Арда" победи с 2:1 "Ботев" (Пд) в Кърджали среща от 33-ия кръг на Първа лига. Домакините успяха да обърнат резултата, след като преди почивката изоставаха в резултата

Пловдивчанинът Димитър Кузманов отпадна на квалификациите от турнира "Ролан Гарос"

Димитър Кузманов отпадна в първия кръг на квалификациите на Откритото първенство на Франция по тенис за мъже и жени „Ролан Гарос". Пловдивчанинът отстъпи с 3:6

Бойко Борисов стана шампион по футбол при ветераните, тигрите биха с 5:3 "Ботев" (Снимки)

Воденият от Бойко Борисов тим на "Витоша" (Бистрица) стана шампион на България по футбол при ветераните. Във финалния двубой, игран пред над 1000 зрители на новоизградения стадион в Пловдив

>