МО шефът в Пловдив: Успокоих колегите на майор Терзиев, те скърбят

15.06.2021 16:02
Военният министър и ръководството на пловдивската община умуват как да преместят авиомузея от Крумово в областния град.

- Местят авиомузея от Крумово в Пловдив, търсят едни 13 млн. лева

- Предстои голям ремонт и на сградата на Военния клуб в града

Колегите на майор Валентин Терзиев още скърбят, но си вършат работата. Отидох в Граф Игнатиево да говоря чисто човешки с тях, да им изкажа съболезнования и да им вдъхна кураж. 

Това обяви в Пловдив служебният военен министър Георги Панайотов. Той посетил авиобазата, за да увери военнослужещите, че ги подкрепя.

"Търсенето на черната кутия на падналия МиГ-29 е преустановено заради лошото време. При вълнение, каквото има, уредите на кораба не могат да излъчват правилно сигнал там, където трябва. Трябва да изчакаме да се оправи времето и ще продължим издирването", заяви Панайотов.

Той изненадващо се появи в Пловдив на среща с кмета Здравко Димитров. Двамата говориха за преместването на авиомузея от Крумово в Пловдив.

"Има решение от 2018 г. на правителството експозицията от стари бойни самолети и вертолети да бъде пребазирана в Пловдив. Още тогава са одобрени 13 млн. лева за тази цел, но парите така и не са били преведени в бюджета на МО. Сега трябва да видим откъде ще ги вземем", допълни военният министър.

По думите му общината си е свършила работа. "Остава да помислим как ще преместим техниката, която е на пределна възраст и дали изобщо е възможно. Но останалата част от музея ще бъде пребазирана", допълни Панайотов.

По предварителни разчети експозицията трябва да бъде ситуирана в бившата база на корпус "Тактическа авиация" близо до район "Тракия".

Военният министър е разговаря с кмета Здравко Димитров и за ремонта на Военния клуб, известен сред пловдивчани като ДНА. "Това е прекрасна сграда с историческа стойност, паметник на културата. Получих уверение от градоначалника за 100% съдействие, което и видях. Надявам се ремонтът да започне скоро и да приключи бързо. Парите са одобрени миналата година", посочи министърът.

Той допълни, че в момента извършва кадрови промени във военното министерство. "Проверявам дали работата на МО е била законосъобразна, както и състоянието на въоръжените сили, които са зависими от руската техника", допълни Панайотов.

Други от Новини

Младеж заби кола в дере в Айтос, пострадаха 15-годишно момиче и мъж на 20 г.

15-годишно момиче и нейният спътник на 20 г. пострадаха при катастрофа в Айтос, причинена от млад шофьор с едва няколко месеца стаж зад волана. По данни на полицията около 23,25 ч

Съдът в Добрич остави в ареста мъж, шофирал след употреба на алкохол и дрога

Състав на Районния съд в Добрич уважи искането на Районната прокуратура за налагане на най-тежката мярка за неотклонение спрямо 27-годишен мъж, привлечен в качеството му на обвиняем за това

Управителят на проверения ресторант: Собствениците са гърци, полицаите не искаха документи

„Бяхме си на работа и дойдоха полицаи на проверка, дори не влязоха в ресторанта. Бяха отвън, всичко беше за 15-20 мин. Нито са искали документи, нито са проверявали персонала, клиентите

Радев към деца сираци: Мечти, воля и усилия - те са гаранция за вашия успех

Иска се увереност, искат се мечти, искат се воля и усилия, защото те са гаранцията за вашия успех. С тези думи президентът Румен Радев се обърна към близо 100 младежи в неравностойно положение

Задържаха мъж, влязъл в шадравана в центъра на Русе

Мъж бе арестуван в Русе, след като влезе в шадравана в центъра на града. Това видя репортер на БТА. Сигналът, че в шадравана има мъж с неадекватно поведение

>