Nike прекатил договорът с Неймар, защото поискал орален секс от служителка

28.05.2021 11:49 Георги Луканов

Прекратяването на договора между Nike и бразилския нападател на "Пари Сен Жермен" Неймар миналата година се дължи на обвинение за сексуален тормоз срещу футболиста от служител на спортната марка. Това твърди американският вестник The Wall Street Journal на базата на разговори със замесените и документи по случая.

Хилари Крейн, директор по правни въпроси на Nike, потвърждава в същия вестник, че договорът на Неймар е прекратен, след като бившият нападател на "Барселона" е отказал да сътрудничи на разследването по обвиненията.

Според служителката на Nike, Неймар се опитал да я принуди да прави орален секс с него в хотелската му стая в Ню Йорк през 2016 г., където бил отседнал заради рекламни ангажименти на спортната марка и се срещнал между другото с баскетболната легенда Майкъл Джордан. Служителят координирал логистичната организация на събитието по време на пътуването.

Жената съобщила за сексуалните мераци на Неймар на работодателя си през 2018 г., след като от Nike започнали вътрешно разследване за отношението към жените служители. Мултинационалната компания нае престижната американска адвокатска кантора Cooley LLP, за да разследва евентуалните сексуални посегателства.

Разследването срещу Неймар започнало през 2019 г., но Неймар отказа да сътрудничи, твърди The Wall Street Journal.

Сътрудничеството между неймар и компанията за спортна екипировка окончателно бе прекратено миналото лято след 15 години. Малко след това звездата на ПСЖ подписа с Puma. Nike сключи рекламен договор с Неймар, когато той бе само на 13 години.

Говорител на Неймар отрече всички обвинения пред вестника. „Неймар ще се защити яростно срещу тези неоснователни атаки, ако бъде подадена жалба. Досега това не се е случило", каза говорител на футболиста. Според него търговски причини са в основата на разводас Nike.

Неймар не за първи път е свързан със сексуално насилие. Бразилски модел обвини Неймар през 2019 г., че я е принудил да прави секс в пияно състояние в Париж през май същата година под заплаха от насилие. Това дело бе прекратено в Бразилия по-късно същата година поради липса на доказателства.

Други от Спорт

Стефан Стоянов ще води "Ботев"(Пд) до края на сезона

Стефан Стоянов ще води "Ботев" (Пловдив) в оставащите три мача от първенството на Еfbet лига, съобщиха от клуба.  Днес  той направи първа тренировка начело на "канарчетата"

"Ботев" (Пд) играе 2 мача с гръцкия "Арис" в памет на Тоско Бозаджийски

"Ботев" (Пловдив) уреди 2 приятелски срещи с гръцкия гранд "Арис" (Солун). Двата "жълто-черни" отбора ще играят в памет на Тоско Бозаджийски. Големият привърженик на "канарчетата" загина

"Ботев" (Пд) загуби с 1:2 от "Арда" за "сбогом" с Бруно Балтазар

"Арда" победи с 2:1 "Ботев" (Пд) в Кърджали среща от 33-ия кръг на Първа лига. Домакините успяха да обърнат резултата, след като преди почивката изоставаха в резултата

Пловдивчанинът Димитър Кузманов отпадна на квалификациите от турнира "Ролан Гарос"

Димитър Кузманов отпадна в първия кръг на квалификациите на Откритото първенство на Франция по тенис за мъже и жени „Ролан Гарос". Пловдивчанинът отстъпи с 3:6

Бойко Борисов стана шампион по футбол при ветераните, тигрите биха с 5:3 "Ботев" (Снимки)

Воденият от Бойко Борисов тим на "Витоша" (Бистрица) стана шампион на България по футбол при ветераните. Във финалния двубой, игран пред над 1000 зрители на новоизградения стадион в Пловдив

>