Мануил Манев: ГЕРБ не се притеснява от парламентарна ревизия

16.04.2021 08:41 24 часа онлайн
Мануил Манев

ГЕРБ не е в изолация. Има някакво анти-ГЕРБ настроение, това се вижда, но ГЕРБ не може да е срещу 800 000 избиратели и ние имаме ангажименти към тях, каза през Би Ти Ви депутатът от ГЕРБ Мануил Манев. Най-голямата група по принцип излъчва председателя на НС и обратното е нарушение на традициите, каза той. Тези, които подкрепиха Ива Митева, не я познават, гласуването беше безпринципно, твърди той. Когато говориш за връщането на парламентаризма, трябва да има правила, каза той.

Фактът, че премиерът Бойко Борисов не се явил в парламента и подал оставка в деловодството, обаче не било нарушение на 100-годишните принципи.

Сегашният председател на НС е администратор, предишният има зад гърба си няколко парламента - това е разликата в биографиите, каза Мануил Манев, без да спомената имената на Ива Митева и Цвета Караянчева.

По повод предложението за мажоритарен вот каза, че го дължат на избирателите.

Даниел Митов все още не бил номиниран за премиер, каза Манев. Не е сигурен, че думите "аз не съм милиционер, не съм мутра..." са на Митов. Партията, която ще излъчи кандидата за премиер, когато получи мандата за това, ще го каже.

ГЕРБ не се притеснявал от парламентарна ревизия на правителството, в комисията трябвало да участват представители на всички групи. Днес трябва да бъде внесен планът за възстановяване по нареждане на премиера Бойко Борисов, закъснението идвало от това, че се създавали настроения, "че всичко, предложено от ГЕРБ, е лошо".

Други от Наши в мрежата

След политическите скандали у нас: Древният Перперикон ще представя България в по-добра светлина в Брюксел

В навечерието на много важно събитие сме. На 1 юни от 12.30 ч. в Европейския парламент в Брюксел ще бъде представен великият скален град Перперикон и други чудеса на Източните Родопи

Шест месеца след смъртта на родилка обвиняеми няма – родителите й получават само безплатна психологическа помощ

21-годишната Данислава Стоянова от Горна Оряховица издъхна през август в адски мъки и кървене от всички органи НСлС разследва дали лекарска грешка или рядък синдром я е убил Почти 6 месеца след като

Насладете се на тръпката от безплатните онлайн слот игри: как да играете, без да похарчите нито стотинка

През последните години онлайн слотовете в казиното стават все по-популярни, предлагайки на играчите възможността да се насладят на тръпката от въртенето на барабаните и да спечелят големи суми от

Слави Георгиев: Фрайбург и Пловдив - два наглед еднакви града, но с убийствена разлика в полза на първия*

Пловдивската община се кани да изтегли 113 млн. лева заем за 12 големи проекта. Миналата седмица проведе първото обществено обсъждане. Едни са "за", други - "против"

Кое е общото между Левски и Кемал Ататюрк?

Левски и Ататюрк. Два изключително мощни символни образа за България и Турция намират невероятна и неочаквана връзка чрез тези пощенски марки. Те са правени почти по едно и също време от един автор -

>