Атанас, счупил черепа и ребрата на приятелката си Мария, твърди, че се е самоубила

12.04.2021 21:30 Ана Михова
Aтанас в съда

l Съседите редовно виждали

жената да ходи посинена

l Налитал да бие и хазяйката,

която се опитала да спаси

жертвата при поредния побой

46-годишната Мария Кокилова, която на 8 април беше открита мъртва в квартирата си на ул. “Единство” в софийския квартал “Бенковски”, е имала черепно-мозъчна травма, счупени ребра и много травми по крайниците.

Това стана ясно в понеделник в Софийския градски съд. Обвинен в убийство по непредпазливост, причинено от средна телесна повреда, е мъжът, с когото тя живеела на семейни начала.

56-годишният Атанас Соколов е оператор в “Софийска вода”. Ако бъде признат за виновен, може да получи от 3 до 8 г. затвор.

Той системно пребивал Мария, след като се напиел. Преди време ѝ счупил ръката. Съседите редовно я виждали посинена. Дни преди да почине, тя им се оплакала, че не била добре.

Атанас дори налетял да бие и хазяйката им, когато веднъж жената се опитала да защити Мария от ударите му. Според медиците тя била жестоко пребита между 5 и 8 април. Тялото ѝ било открито на легло в квартирата им. Жената била удряна и с тъпи предмети.

“Това не е убийство, а самоубийство. Падаше и ставаше, докато не се съсипа от водката и алкохола”, хвърли вината Атанас върху покойната си жена.

Съдия Андрей Ангелов обаче не се съгласи с неговата теория. “Причинените увреждания изключват версията падане”, посочи магистратът.

От свидетелството за съдимост на Атанас ставало ясно, че имал и предишни осъждания за престъпления, извършени под въздействието на алкохол преди 2011 г. Той бил реабилитиран за тях, но съдът посочи, че това не променя факта.

Други от Новини

Младеж заби кола в дере в Айтос, пострадаха 15-годишно момиче и мъж на 20 г.

15-годишно момиче и нейният спътник на 20 г. пострадаха при катастрофа в Айтос, причинена от млад шофьор с едва няколко месеца стаж зад волана. По данни на полицията около 23,25 ч

Съдът в Добрич остави в ареста мъж, шофирал след употреба на алкохол и дрога

Състав на Районния съд в Добрич уважи искането на Районната прокуратура за налагане на най-тежката мярка за неотклонение спрямо 27-годишен мъж, привлечен в качеството му на обвиняем за това

Управителят на проверения ресторант: Собствениците са гърци, полицаите не искаха документи

„Бяхме си на работа и дойдоха полицаи на проверка, дори не влязоха в ресторанта. Бяха отвън, всичко беше за 15-20 мин. Нито са искали документи, нито са проверявали персонала, клиентите

Радев към деца сираци: Мечти, воля и усилия - те са гаранция за вашия успех

Иска се увереност, искат се мечти, искат се воля и усилия, защото те са гаранцията за вашия успех. С тези думи президентът Румен Радев се обърна към близо 100 младежи в неравностойно положение

Задържаха мъж, влязъл в шадравана в центъра на Русе

Мъж бе арестуван в Русе, след като влезе в шадравана в центъра на града. Това видя репортер на БТА. Сигналът, че в шадравана има мъж с неадекватно поведение

>