Зико: Питах Борисов да го посрещна ли в Пловдив, той каза "Не, почивай си!"

12.04.2021 14:13 24 часа Пловдив онлайн
Здравко Димитров огледа новата детска градина "Перуника". Там отговори защо вчера не е бил с премиера, който посети Пловдив.
Здравко Димитров в двора на ДГ "Перуника", която е за 6 групи.
Кметът Димитров влиза в ДГ "Перуника".
На мястото на пясъчниците ще има зелени площи в ЗГ "Перуника".
Новата детска градина е с рампа.
ДГ "Перуника".
Новата детска градина е с басейн.

Премиерът Бойко Борисов отклонил желанието на кмета Здравко Димитров да го посрещне в неделя в Пловдив. Министър-председателят беше придружаван единствено от новоизбраната депутатка Дани Каназирева. Двамата нагледаха как върви строителството на стадион "Христо Ботев".

Отсъствието на градоначалника и на местния лидер на ГЕРБ Иван Тотев хвърли в размисъл членове на партията. "Бях извън Пловдив. Чухме се 3-4 пъти с премиера. Попитах го: "Да сляза ли?", той ми каза: "Не, почивай си!", обясни Зико. По думите му Борисов се интересувал от ремонта на околовръстния път.

Димитров отхвърли упреците, че заради недоброто управление на Пловдив ГЕРБ е взел само три депутатски мандата вместо пет. "Няма смисъл да отговарям на такива критики, а и не зная откъде идват", обясни Димитров. Той твърди, че екипът му работел и спазвал ангажиментите към избирателите.

"Победители сме. Не личи ли?", отговори Димитров на въпроса как се чувства след изборите. Той инспектира новата детска градина "Перуника", съпроводен от заместника си Пламен Райчев и от районните кметове Георги Стаменов и Костадин Язов.

"Искаше ни се ГЕРБ да спечели в Пловдив 5 депутатски мандата, но гледаме напред. За пореден път печелим избори. Може би хората, въпреки всичко, което се прави, искат промяна", коментира той. 

Димитров избегна конкретен отговор на въпроса защо ГЕРБ загуби в Пловдив 25 000 гласа. "Има други големи губещи. Предстои да видим ще има ли ново правителство или не", допълни кметът.

Попитан ще има ли нови избори, той отново отговори уклончиво. "Или ще има, или няма да има. Ако надделее здравият разум, не би трябвало да има, защото ще влезем в спирала от избори", каза Димитров.

Според него е важно да вървят европроектите. "Не е далеч времето, когато при правителството на Орешарски бяха спрени всички еврофондове и представителите на кабинета му никъде не ги канеха навън", припомни Зико. Попитан вижда ли опасност евентуално новият кабинет да спре финансирането на важни проекти за Пловдив, Димитров отговори, че проблемите нямат цвят. "Не би трябвало който и да е на власт, да върви против хората. Проблемите нямат цвят. Тези деца, които ще дойдат в "Перуника" да не би да ги питаме бабите и дядовците им от коя партия са", каза градоначалникът.

Други от Новини

Младеж заби кола в дере в Айтос, пострадаха 15-годишно момиче и мъж на 20 г.

15-годишно момиче и нейният спътник на 20 г. пострадаха при катастрофа в Айтос, причинена от млад шофьор с едва няколко месеца стаж зад волана. По данни на полицията около 23,25 ч

Съдът в Добрич остави в ареста мъж, шофирал след употреба на алкохол и дрога

Състав на Районния съд в Добрич уважи искането на Районната прокуратура за налагане на най-тежката мярка за неотклонение спрямо 27-годишен мъж, привлечен в качеството му на обвиняем за това

Управителят на проверения ресторант: Собствениците са гърци, полицаите не искаха документи

„Бяхме си на работа и дойдоха полицаи на проверка, дори не влязоха в ресторанта. Бяха отвън, всичко беше за 15-20 мин. Нито са искали документи, нито са проверявали персонала, клиентите

Радев към деца сираци: Мечти, воля и усилия - те са гаранция за вашия успех

Иска се увереност, искат се мечти, искат се воля и усилия, защото те са гаранцията за вашия успех. С тези думи президентът Румен Радев се обърна към близо 100 младежи в неравностойно положение

Задържаха мъж, влязъл в шадравана в центъра на Русе

Мъж бе арестуван в Русе, след като влезе в шадравана в центъра на града. Това видя репортер на БТА. Сигналът, че в шадравана има мъж с неадекватно поведение

>