С лицеви опори и коремни преси почнаха учениците в Пловдив

12.04.2021 09:20 Анелия Перчева Румен Златански
Ученици загряват лицеви опори. Снимки: Авторът
Следват коремни преси.
Във Френската гимназия едни се радват, други мрънкат. Снимка: Румен Златански

Във Френската гимназия едни са щастливи, други мрънкат - искат у дома

С трудни раздвижващи упражнения след продължителното седене вкъщи и пред компютъра учениците от ОУ "Димитър Талев" в Пловдив започнаха часовете по физическо.

Днес в клас се завърнаха децата от 1 до 4 клас, както и тези от 7-и, 8-и и 10-и. След 26-и трябва пък в училище ще влязат тези от 5-и, 9-и и 12-и клас.
Коремни преси и лицеви опори измъчиха седмокласници от училището в "Кючук Париж". Младият преподавател не ги остави нито за минута да бездействат. И непрекъснато изискваше от тях да изпълняват упражненията, както трябва.
Тийнейджърите обаче бързо се изморяваха, а момичетата изплезваха езици. "Раз-два, раз-два, не се отпускай", продължаваше с командите упоритият преподавател.
Продавачките от близките магазини излязоха навън, за да наблюдават часа по физическо. "Децата се се обездвижили, а някои са качили и килограми", коментираха те.

Със смесени чувства пък се завърнаха след поредния локдаун учениците във Френската гимназия "Антоан дьо Сент Екзюпери" в Пловдив. Едни се радваха, че се виждат със съученици, други мрънкаха.

"Най-после да се съберем. Щастливи сме, че отново сме заедно. Омръзни ни да учим на тези компютри", казваха десетокласници.

"Идвам с ужасно настроение. По-добре ми беше у дома", коментира пък Боян, който, след като се дезинфекцира, побърза да влезе в класната стая, за да не закъснее. От училищното ръководство бяха взели всички мерки. Класните стаи и коридорите са излъскани до блясък, дезинфектанти и предпазни маски са осигурени още на входа. Този път обстановката беше спокойна, не беше зает и паркингът пред учебното заведение.

"Все още не можем да ви кажем колко ученици започнаха, тъй като графикът ни е стъпаловиден. Взели сме всички мерки за безопасността на учениците и колегите, коментираха от ръководството.

Други от Новини

Младеж заби кола в дере в Айтос, пострадаха 15-годишно момиче и мъж на 20 г.

15-годишно момиче и нейният спътник на 20 г. пострадаха при катастрофа в Айтос, причинена от млад шофьор с едва няколко месеца стаж зад волана. По данни на полицията около 23,25 ч

Съдът в Добрич остави в ареста мъж, шофирал след употреба на алкохол и дрога

Състав на Районния съд в Добрич уважи искането на Районната прокуратура за налагане на най-тежката мярка за неотклонение спрямо 27-годишен мъж, привлечен в качеството му на обвиняем за това

Управителят на проверения ресторант: Собствениците са гърци, полицаите не искаха документи

„Бяхме си на работа и дойдоха полицаи на проверка, дори не влязоха в ресторанта. Бяха отвън, всичко беше за 15-20 мин. Нито са искали документи, нито са проверявали персонала, клиентите

Радев към деца сираци: Мечти, воля и усилия - те са гаранция за вашия успех

Иска се увереност, искат се мечти, искат се воля и усилия, защото те са гаранцията за вашия успех. С тези думи президентът Румен Радев се обърна към близо 100 младежи в неравностойно положение

Задържаха мъж, влязъл в шадравана в центъра на Русе

Мъж бе арестуван в Русе, след като влезе в шадравана в центъра на града. Това видя репортер на БТА. Сигналът, че в шадравана има мъж с неадекватно поведение

>