Разкриха приноса на Груев за важната победа на "Арминия"

10.04.2021 15:33
Илия Груев се мята върху Фран Крамер след последния съдийски сигнал. Снимка: туитър на "Арминия"

Треньорът на "Арминия" Франк Крамер разкри какъв принос е имал помощника му Илия Груев за изключително важната победа над "Фрайбург".

В среща от 28-ия кръг на Бундеслигата, играна в Билефелд, домакините спечелиха 3 т. с 1:0 след автогол на Баптист Сантамария.

Попадението дойде след ъглов удар, а отиграването му е било обсъждано между Крамер и Груев в почивката на мача.

 В 68-ата мин корнерът бе изпълнен късо. Арне Майер подаде към Масая Окугава и японецът от десетина метра полувдясно шутира към вратата на "Фрайбург". Топката се отклони в Сантамария и влезе в мрежата на Флориан Мюлер.

"В почивката с помощник-треньора Илия Груев обсъдихме, че следващият ъглов удар трябва да бъде изпълнен късо. Получи се добре", казва Крамер, цитиран от "Вестфален Блат".

Според изданието пристигналият от "Вердер" в щаба на "Арминия" български асистент отговаря за отработването на статичните положения.

Груев подписа с тима от Билефелд на 22 март.

С трите точки "Арминия" се измъкна от зоната на изпадащите, но предстои изиграването на останалите двубои от кръга. 

Други от Спорт

Стефан Стоянов ще води "Ботев"(Пд) до края на сезона

Стефан Стоянов ще води "Ботев" (Пловдив) в оставащите три мача от първенството на Еfbet лига, съобщиха от клуба.  Днес  той направи първа тренировка начело на "канарчетата"

"Ботев" (Пд) играе 2 мача с гръцкия "Арис" в памет на Тоско Бозаджийски

"Ботев" (Пловдив) уреди 2 приятелски срещи с гръцкия гранд "Арис" (Солун). Двата "жълто-черни" отбора ще играят в памет на Тоско Бозаджийски. Големият привърженик на "канарчетата" загина

"Ботев" (Пд) загуби с 1:2 от "Арда" за "сбогом" с Бруно Балтазар

"Арда" победи с 2:1 "Ботев" (Пд) в Кърджали среща от 33-ия кръг на Първа лига. Домакините успяха да обърнат резултата, след като преди почивката изоставаха в резултата

Пловдивчанинът Димитър Кузманов отпадна на квалификациите от турнира "Ролан Гарос"

Димитър Кузманов отпадна в първия кръг на квалификациите на Откритото първенство на Франция по тенис за мъже и жени „Ролан Гарос". Пловдивчанинът отстъпи с 3:6

Бойко Борисов стана шампион по футбол при ветераните, тигрите биха с 5:3 "Ботев" (Снимки)

Воденият от Бойко Борисов тим на "Витоша" (Бистрица) стана шампион на България по футбол при ветераните. Във финалния двубой, игран пред над 1000 зрители на новоизградения стадион в Пловдив

>